Neparasti tējas koka eļļas izmantošanas veidi labākai ikdienai

Tējas koka eļļas izmantošana

Eļļa, kas pagatavota no tējas koka, nesatur sintētiskas ķimikālijas. Tas nozīmē, ka tā ir absolūti droša un veselīga arī tad, ja to lieto regulāri. Tējas koka lapas var tikt sastampātas un lietotas svaigas vēl pirms to izspiešanas eļļā, kas palīdz atbrīvoties no klepus un saaukstēšanās. Pati eļļa arī ļoti labi palīdz atbrīvoties no saaukstēšanās, it īpaši, ja to patērē kopā ar siltu šķidrumu.  Pastāv arī citi efektīvi paņēmieni tējas koka eļļas izmantošanai:

Izsitumu ārstēšanai tā jāiemasē sejas ādā

Tējas koka eļļa ļoti efektīvi tiek galā ar pumpām. Eļļa var tikt piejaukta klāt parastajam sejas mazgāšanas šķidrumam vai želejai, kā arī to var lietot neatjauktu, uzpilinot to uz kokvilnas drānas un iemasējot eļļu sejas ādā. Tējas koka eļļa palīdzēs atbrīvoties no izsitumiem, niezes, sasarkušas ādas un citām problēmām.

Kutikulu ārstēšana

Saplaisājušās kutikulas var efektīvi ārstēt ar tējas koka eļļu. Eļļa jāsajauc kopā ar džodžobas eļļu un jāpatur kādu laiku. Tad mikstūra jāsamaisa un jāuzklāj uz kutikulām, tādējādi notiks to mīkstināšana un mitrināšana. Šī metode arī palīdz apturēt kutikulu šķelšanos.

Izmanto to kopā ar karstu ūdeni, lai atbrīvotos no nepatīkamā pēdu aromāta

Tējas koka eļļa ir arī brīnišķīgs līdzeklis nepatīkama pēdu aromāta likvidēšanai, kas radies no apavu nēsāšanas ikdienā. Regulāri mērcējot kājas tējas koka eļļas vanniņā, mazinās kāju svīšana. Eļļa jāpievieno remdenam ūdenim, kurā pēdas jāiemērc uz 15 minūtēm, lai iegūtu maksimālo efektu.

Rauga sēnītes ārstēšana

Tējas koka eļļa tiek uzskatīta par labāko ārstniecības līdzekli rauga sēnītes infekcijas mazināšanai un izskaušanai. Jāsajauc kopā tējas koka un lavandas eļļa, abas eļļas jāatšķaida destilētā ūdenī, un tad sajaukums jāuzziež uz rauga sēnītes inficētajām ķermeņa daļām.

Pretlīdzeklis blaugznām

Daži tējas koka eļļas pilieni, kas iepilināti šampūna pudelītē, var atrisināt blaugznu problēmas. Blaugznas ir viena no izplatītākajām problēmām, kas izraisa matu izkrišanu. Tādējādi, ārstējot blaugznas, tējas koka eļļa ir efektīva arī matu izkrišanas ārstēšanai. Lai sasniegtu labākos rezultātus, šampūna sajaukums ar tējas koka eļļu jāizmanto regulāri.

Avots: www.bestplants.com

Leave a Comment