Neredzēta diēta! Divgadīga meitene ēd visu, ko redz- pat trauku mazgājamos sūkļus!

Lilija ir 2 gadus veca meitenīte, kurai ir diagnosticēta Pica, kas tiek raksturota, kā kondīcija, kad cilvēks ēd neēdamas lietas bez nepieciešamajām uzturvielām.

Mazā meitene neko nesmādē. Viņa var sākt grauzt sūkli, drēbes, dīvānu un pat tualetes mazgājamo birsti. Mājā vairs nav nekā tāda, ko meitene nebūtu centusies nogaršot.

girl eats 2

Lilijas māmiņa, Keita, kurai ir 27 gadi, ir divu bērnu māte, bet Lilija prasa īpašu uzraudzību, jo viņa kuru katru brīdi var likt uz sava kārā zoba kādu krēsla kāju vai kafijas galdiņu.

“Es vienmēr esmu satraukusies par to, ko viņa mēģinās apēst nākamo. Vienmēr viņai cenšos skaidrot to, ka tās lietas, kuras viņa mēģina ēst, liks viņai justies slikti un ir kaitīgas viņai, bet Lilija nesaprot,” par situāciju mājās stāsta Keita.

Šis ieradums Lilijai parādījās jau pašā sākumā, bet māmiņa bija nodomājusi, ka tā ir parastā mazuļa zinātkāre par apkārtējo pasauli. Viņa saprata, ka kaut kas nav kārtībā, kad meitenīte centās nokost gabaliņus no sūkļiem un norīt tos. Lilijai ļoti patīk viss, kam ir matiņi un sariņi.

girl eats3

Meitenītei kļūstot vecākai, viņas interese par īsto ēdienu kļūst arvien mazāka. Viņai garšo tikai āboli un zemenes.

Trakākais gadījums ir bijis tad, kad Keitas dzīves partneris sadauzīja sava telefona ekrānu un Lilija jau piesteidzās, lai sāktu ēst ekrāna lauskas.

Pica sindromam nav rasts konkrēts izskaidrojums, bet ir zināms, ka tas var būt nāvējošs, ņemot vērā, ka apēstais objekts var radīt infekcijas, brūces iekšējos orgānos, aizsprostos barības vadu un apturēt iekšējo orgānu darbību.

Avots: mirror.co.uk

COMMENTS

  • <cite class="fn">Olita Niedrite</cite>

    Kārtējais ķimikāliju upuris, kuram tās nojaukušas kādu hipofīzes un iespējams arī vairogdziedzera funkciju. Endokrīnā sistēma ir ļoti jūtīga pret ķīmisko vielu piesārņojumu

  • <cite class="fn">juks</cite>

    kkaads sviests

Leave a Comment