Noskaidro, vai tu ciet no bailēm no neiederēšanās – tas var būt bīstami!

Universitātes studenti, kuri cieš no FoMo, biežāk slikti jūtas pēc ballītē dzerot pavadīta vakara. Īpaši bieži viņi atzīstas, ka pateikuši lietas, par kurām tagad kaunas un nožēlo savu rīcību dzērumā.

Otago Universitātes eksperti apgalvo, ka bailes kaut ko palaist garām un neiederēties attiecas uz uzskatu, ka jautra laika pavadīšana kopā ar draugiem ir vērtīga pieredze.

Šis ir pirmais pētījums, kas baiļu paveidu sasaista ar alkohola lietošanu un ar tā lietošanu saistītām sekām.

Divos atsevišķos eksperimentos tika iesaistīti 432 studenti.

Viņi visi veica psihometrijas testu, lai apzinātu studentu FoMo līmeni, kā arī alkohola lietošanas paradumus.

Pirmajā pētījumā studenti atbildēja uz jautājumiem, kas saistīti ar alkohola patēriņu pēdējā mēneša laikā.

Otrajā daļā studenti atbildēja uz jautājumiem par alkohola lietošanu ikdienā.

2ED677D100000578-3335514-Experts_at_the_University_of_Otago_said_the_fear_of_missing_out_-a-27_1448569478420

10 ballu skalā eksperimenta dalībniekiem vajadzēja atbildēt uz jautājumiem, sniedzot savu vērtējumu, cik ļoti viņi piekrīt kādam no minētajiem apgalvojumiem, piemēram, “ja es neierodos uz tikšanos ar draugiem, es jūtos slikti” un “es baidos, ka citiem cilvēkiem ir vērtīgāka pieredze nekā man”.

Džeida Fleta, studente un pētījuma līdzautore, apgalvo, ka pētījuma rezultāti atklājuši, ka tie eksperimenta dalībnieki, kuriem konstatēts FoMo, daudz biežāk par pārējiem cieš no alkohola izraisītām negatīvajām sekām. Šie studenti biežāk jutās slikti pēc ballītes apmeklējuma, jo pateikuši cilvēkiem apkaunojošas lietas, rīkojušies mirkļa impulsa vadīti un vēlāk, pēc atskurbšanas, to nožēlojuši.

Tieši šie cilvēki biežāk jutās noguruši, viņiem bija paģiras un viņi ne visai labi spēja atminēties iepriekšējās nakts notikumus.

Otrā aptauja atklāja, ka tie, kuriem konstatēts FoMo, biežāk dzērumā veica dažādas pārgalvības, kļuva rupji vai pretīgi un lietoja alkoholu darba dienās, kurās tas nebija iepriekš ieplānots.

Abi pētījumi uzrādīja, ka cilvēki ar FoMo pēc alkohola lietošanas daudz biežāk cieš no negatīvām sekām.

Fleta pauž viedokli, ka, lai samazinātu alkohola patēriņu studentu vidū, vajadzētu iepazīstināt viņus ar šī pētījuma datiem un negatīvajām sekām, kas var skart cilvēkus ar FoMo.

Avots: www.dailymail.co.uk

Leave a Comment