Novērtējiet savu un citu cilvēku laiku! Šie 10 noteikumi iemācīs jums pareizi rakstīt e-pastus

4.Formatējiet savu vēstuli

Nesūtiet teksta sienu. Izmantojiet atstarpes starp rindkopām. Kad vēstule vizuāli izskatās labi, gribas to lasīt, un otrādi – pamatīgs teksts entuziasmu nerada, vai ne?

5.Izmantojiet ciparus

Atbildēt uz strukturētiem e-pastiem ir daudz ērtāk. Ja jums ir vēstule, kurā galvenās idejas ir sadalītas punktos, ir vieglāk atbildēt uz katru punktu atsevišķi. Jo vieglāk atbildēt uz vēstuli, jo lielāka iespēja, ka saņemsi atbildi.

Lasi arī: Ko īsti cilvēki ēda padomju ēdnīcās un vai tiešām ēdiens bija tik garšīgs?

Lasi arī: Mana tante kārtējo reizi ieradās mācīt mani par dzīvi, bet mans suns izrādījās gudrāks par mani un negribēja paciest viņas kaitinošo muldēšanu

6.Sūtīt vēlreiz

Es arī izmantoju šo triku. Ja nesaņemat atbildi uz savu e-pastu, kopējiet to un nosūtiet vēlreiz. Nepievienojiet tur papildu tekstu, nejautājiet, vai adresāts saņēma iepriekšējo vēstuli. Vienkārši nosūtiet to pašu.

7.Nesūtiet preses relīzes

Nevajag uzreiz vēstulei pievienot savu projektu, adresātam tas nemaz nav vajadzīgs. Vispirms sagaidiet atbildi un pēc tam nosūtiet papildu informāciju un failus.

8.Uzdodiet jautājumus pakāpeniski

Sadaliet jautājumus vairākās daļās un līdz ar to vairākos burtos. Jautājiet viņiem pakāpeniski, vispirms sagaidiet atbildi, pēc tam nosūtiet vēstuli ar jauniem jautājumiem. Tā tu parādīsi cilvēkam, ka protat novērtēt viņa laiku, viņš labprātāk tev atbildēs.

9.Bez žargona

Izvairieties no ļoti specializētiem vārdiem, kurus adresāts var nezināt. Šādi vārdi var likt adresātam nevēlēties turpināt saraksti.

10.Esiet smieklīgi

Rakstot vēstuli, esiet radošs un humoristisks. Ja adresāts ir ieinteresēts to izlasīt, jūs pastiprināsiet vēstulē sniegto informāciju ar labvēlīgu emocionālo fonu, un jūsu izredzes gūt panākumus ievērojami palielināsies.

Lai jūsu vēstules nekad nepaliek neatbildētas! Šis raksts palīdzēs sasniegt vēlamo rezultātu un piesaistīt vēstules saņēmēja uzmanību.

Palīdziet saviem draugiem iemācīties pareizi rakstīt e-pastus – parādiet viņiem šo rakstu!