Omīte ieteica kopā ar tomātiem stādīt šos augus, tad tomāti dos lielu ražu

“ Kā pareizi stādīt tomātus zemē, lai pēc tam novāktu bagātīgu sarkano un dzelteno skaistuļu ražu? “- jautāju omītei.

Omītei ir īpaša tomātu stādīšanas tehnoloģija. Viņa tos stāda kopā ar saviem “kaimiņiem” sīpolu un kliņģerīšu veidā. Es nolēmu to izmēģināt pati.

Krūmi izauga spēcīgi, neviens nenovīta! Šogad es atkal tā iestādīju, izmantojot viņas tehnoloģiju.

Šodien es pastāstīšu par interesantu tomātu stādīšanas veidu, ko man iemācīja mana omīte laukos. Tādā veidā un tikai šādā veidā!

Tomāti un citi augi

Omīte saka, ka tomātu krūms ir kā plastilīns: ko vajag, to no tā veido. Ir vērts paskatīties uz krūmu – tas jums pateiks, kas tam nepieciešams. Tāpēc ir vērts sākt “tomātus” tomātus vēl stādos.

Pirmā barošana notiek 3. dienā pēc tam, kad stādi ir pilnībā izpletuši dīgļlapu lapas: 2 grami kalcija nitrāta uz 1 litru ūdens.

Otrā barošana jāveic nedēļu pēc pirmās. Nu, trešo vajadzētu pēc divu īsto lapu pāru parādīšanās.

Uz vienu litru ūdens jums jāņem 10 grami superfosfāta. 24 stundas pirms laistīšanas atšķaida ar karstu ūdeni.

Ceturto barošanu veiciet nedēļu pēc trešās. Vienam litram – 2 grami kalcija nitrāta. Piektā barošana notiek pēc 4. īsto lapu pāra parādīšanās.

Omīte saka, ka katru regulāru laistīšanu viņa neveic ar vienkāršu ūdeni, bet ar ļoti vāju jebkura kompleksā mēslojuma šķīdumu.

Lasi vēl: Kāpēc pie mājas nevar stādīt bērzu?

Pirms tomātu stādīšanas atklātā zemē ir nepieciešams tos sacietēt. Violeti zilā stublāja nokrāsa no saknes, kas ir vismaz 3 cm gara, liecina, ka stādi ir sacietējuši un gatavi stādīšanai. Pirms tomātu stādu stādīšanas ir jānoņem divas apakšējās lapas.

Un tagad svarīgākais: tomāti aizņem daudz vietas, un, ja dārzs ir mazs, tas var būt ļoti nomākts, jo vieta nav gumijota. Jā, un siltumnīca arī.

Bet ir izeja, un tā ir kopīga stādīšana. Starp citu, šādas savienības priekšrocības ir dubultas: tā ir laba abām kultūrām.

Tātad, ko jums vajadzētu stādīt? Tomātus vislabāk stādīt blakus burkāniem, Ķīnas kāpostiem, zemenēm, pākšaugiem, ķiplokiem un salātiem.

Ir arī labi sēt sinepes pie tomātu kājām. Sinepju lapas būs sulīgas un garšīgas, un pašas sinepes pasargās tomātus no kraupja un fitofoto, kā arī bagātinās augsni.

Baziliks kaimiņos pasargās tomātus no kaitēkļiem un arī uzlabos to garšu. Melisa, piparmētra, pikants un salvija lieliski tiek galā ar pēdējo uzdevumu. Tuvumā ir arī pilnīgi iespējams stādīt sīpolus.

Ir arī vērts pie tomātiem stādīt kliņģerītes. Ziedi rotās neprezentējamu dārza dobi ar savu ziedēšanu un atbaidīs kaitēkļus.

Runājot par laistīšanu. Stādot kopā, laistīšanai jābūt bagātīgai, lai abām kultūrām būtu pietiekami daudz mitruma.

Bet noteikti nevajadzētu stādīt kartupeļus ar tomātiem. Abas kultūras pieder vienai un tai pašai nakteņu ģimenei, un tāpēc tās ir uzņēmīgas pret tām pašām slimībām un kaitēkļiem.

Kopā viņi ātrāk noķers vēlo puvi, un citas negatīvas parādības izplatīsies uz viņiem pārsteidzošā ātrumā.

Gurķi ir arī slikti kaimiņi tomātiem, jo ​​tiem nepieciešama cita augsne. Pirmajiem ir nepieciešams slāpeklis, bet pēdējiem kalcijs un fosfors.

Lai stādītu tomātus, jāizrok 40 centimetrus dziļas bedres. Stādiet stādus ar zemes bumbuli tieši augsnē, kas sašķidrināta ar apūdeņošanu. Stāda zemu augošus augus taisnus, augstu augošus augus nelielā leņķī.

Pārklājiet katru stādu ar irdenu augsni, sablīvējot to ar plaukstām. Visbeidzot, jums jāpievieno mulča: pagājušā gada komposts, salmi, zāģu skaidas, pļauta un žāvēta zāle.

Daži dārznieki atstāj nelielu caurumu pie katra tomātu asna – tas ir ērti ekonomiskai sakņu barošanai.

Tagad jūs zināt, kā pareizi stādīt tomātus zemē. Nu, ja jums ir savi triki, stādot šo sakņu dārza karalieni, ar prieku lasīšu par to komentāros!

Leave a Comment