Kāpēc pie mājas nevar stādīt bērzu?

Koki ir brīnišķīgs rotājums jebkurai zonai. Tie dod mums vēlamo toni vasarā un priecē aci ar sulīgu zaļumu. Piekrītu, pagalms bez kokiem izskatās neērti un tukši.

Tomēr ne visas kultūras ir piemērotas mājas apkārtnes dekorēšanai. Šajā rakstā mēs jums pastāstīsim, pie kādām negatīvām sekām var novest bērzs pagalmā.

BĒRZS PAGALMĀ

Papildus apšaubāmām māņticībām ir daudz objektīvu iemeslu nestādīt bērzu pie savas mājas . Izrādās, ka šis mūziķu, dzejnieku un mākslinieku slavētais skaistums var sagādāt daudz nepatikšanas.

1.Bērzs ir diezgan augsts koks ar sazarotu sakņu sistēmu. Šajā sakarā tas var sabojāt pamatu . Ja stādāt bērzu pie mājas, tad vismaz 8 metru attālumā no mājas.

2.Otra problēma ir augums. Bērzu zari var pieskarties elektropārvades līnijām un pat izraisīt to pārrāvumu sliktos laikapstākļos.

3.Šī kultūra ziedēšanas laikā var būt liels traucēklis alerģijas slimniekiem . Daudziem cilvēkiem ir alerģiska reakcija uz augu ziedputekšņiem, tostarp bērza kaķiem.

4.Bērza koksnes sastāvdaļa ir viegli uzliesmojoša. Šajā sakarā tā tuvums koka konstrukcijām ir nedrošs, jo tas var izraisīt ugunsgrēku.

5.Bērzs ir mitrumu mīloša kultūra, kas alkatīgi izsūks no augsnes visu ūdeni un barības vielas. 3–4 metru rādiusā ap bērzu mitrumu mīlošiem un prasīgiem augiem dzīvības nebūs.

6.Mazas koka daļas: piemēram, mazas krītošas ​​lapas, ziedkopas, mizas daļas – var aizsprostot ūdens notekas un jumta lapotni.

Kā redzat, šis koks ir pārāk problemātisks, ja tas aug netālu no mājas. Labāk ir izbaudīt bērzu skaistumu kaut kur birzī un savā zemes gabalā stādīt mazāk apgrūtinošas kultūras.

Ar bērzu saistās arī daudzas māņticības . Mēs, protams, nemudinām tiem ticēt, bet mēs tos apspriedīsim.

Māņticības, kas saistītas ar bērzu

1.Iepriekš tika uzskatīts, ka pie mājas iestādīts bērzs ģimenei sagādās nepatikšanas . Un mājā, kas celta bērzu birzs vietā, laime neiesakņosies.

2.Izplestos bērza zarus uzskatīja par patvērumu nārām, un tā lapu šalkoņu uzskatīja par mirušo senču balsi.

Lasi vēl: Pasakains siera gardums, kas tiek pagatavots 15 minūtēs un apēsts 5 minūtēs

3.Senči ticēja, ka viens pats stāvošs bērzs piesaista nemierīgas dvēseles.

Bet ne viss ir tik skumji. Ir arī ticējumi , kas runā par labu skaistajam bērzam.

4.Saskaņā ar senajiem ticējumiem aiz vārtiem iestādīts bērzs atbaida ļaunos garus un ļauno aci.

5.Senči arī uzskatīja, ka no bērza zariem veidota slota, kas likta pie galvas sievietei, kura dzemdē bērnu, atvieglo dzemdības.

6.Iepriekš amuleti un amuleti tika izgatavoti no bērza koka, lai aizsargātu pret ļaunajiem gariem. Un jaunlaulāto kūku rotāja ar bērza zariem, lai ģimenē valdītu harmonija un laime .

7.Tāpat bērzu zarus lika kūtī vai iesprūda laukā, lai raža būtu laba un lopi auglīgi.

Protams, bērzs ir ļoti skaists koks, taču tas nav īpaši piemērots vietai pie mājas.

Kādi augi rotā tavu pagalmu? Pastāstiet mums komentāros!

Leave a Comment