Oriģināla recepte šašlikam burkā, bez grila un oglēm

Pagatavošana:

 

1. Gaļu noskalojiet un sagrieziet mazos gabaliņos.

2. Pievienojiet sāli, piparus, garšvielas un citronu sulu.

3. Sīpolus sagriež gredzenos un pievieno gaļai, pielej ūdeni. Atstāj marinēties 30 minūtes.

4. Sagrieziet bekonu plānās sloksnēs.

5. Saspraužiet gaļu uz iesmiņiem, pārmaiņus liekot speķi un sīpolus.

6. Burkas apakšā ieliekam atlikušo sīpolu, katrā burkā mēs ieliekam 4-5 “iesmus”.

7. Pārklājiet burku ar foliju.

Lasi arī: Kā pagatavot visgardāko šašliku

8. Svarīgi! Burkai jābūt sausai no ārpuses.

9. Mēs ievietojam burku aukstā cepeškrāsnī (lai burka neplīst) un tad atstāj uz 60–80 minūtēm 180–200 C temperatūrā. Izslēdziet cepeškrāsni, pagaidiet 5 minūtes.

10. Uzmanīgi (nevis pēkšņi) atveriet cepeškrāsni, lai temperatūras starpība nesaplēstu burku.

 

 

Pasniedzam satriecošo un apetelīgo sašliku!

Leave a Comment