Pārsteidzoši iemesli, kādēļ tev sāp kājas

Tev ir pārāk augsti papēži

Tas nebūt nav pārsteidzoši. Tavas mīļākās augstpapēžu kurpes var radīt veselu traucējumu virkni, ieskaitot mehānisku darbību izraisītus lūzumus, bursītu, izmežģītas potītes un neiromu (starp pēdas kauliem esošo nervu iekaisums, kas padara staigāšanu sāpīgu, gluži kā ejot pa akmeņiem).

Jebkuri apavi, kuru papēdis ir augstāks par 6,5 centimetriem, izraisa uz pēdas spilventiņiem 7 reizes lielāku spiedienu nekā pie normāliem apstākļiem. Podologi iesaka ikdienā nenēsāt apavus, kuru papēdis ir augstāks par 7,5 centimetriem, bet pietaupīt tos īpašiem pasākumiem, kā arī, iegādājoties ikdienas nēsāšanai paredzētas augstpapēžu kurpes, izvēlēties tādas, kurām ir biezi un stabili, nevis “naglveida” papēži.

Tu pietiekoši nestaipies

Vai tu zināji, ka tu vari un tev vajadzētu regulāri izstaipīt pēdu, it īpaši, ja tu daudz nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm? Ja nē, tad tu riskē ciest no zoles fascīta jeb pēdas audu iekaisuma. Pēdas stiepšana pirms un pēc sportiskām aktivitātēm palīdzes samazināt zoles iekaisuma veidošanās risku. Arī ortopēdiskās apavu iekšpēdiņas var palīdzēt atrisināt problēmu.

Tu zaudēji/vai pieņēmies svaru/-ā

Diemžēl tāda var bū atlīdzība par dažu kilogramu zaudēšanu. Zaudējot vai pieņemoties svarā par 5 kilogramiem, tavu pēdu muskuļi izplešas vai saraujas, tādēļ apavi, kurus tu iepriekš nēsāji, tagad var būt pārāk cieši vai plati. Ortopēdiskās apavu iekšpēdiņas var atrisināt arī šo problēmu.

Tev tikko veikts pedikīrs

Ja tu centies nogriezt nagu no stūra, bet tur paliek maza tā daļa, tā var ieaugt ādā un izveidot ļoti nepatīkamu ieaugušu nagu. (Tas var atgadīties arī tad, ja tu centies iespiest kāju pārāk šauros apavos vai nolauz nagu.) Ja tā tomēr gadījies, iemērc pēdas siltā ūdenī, kuram pievienots Epsoma sāls vai baltais etiķis, kas mīkstinās ādu un samazinās iekaisumu. Tomēr, ja centies izvairīties no šādas lietas pavisam, centies nagus noapaļot vai griezt tos taisni.

Tu esi stāvoklī

Šis ir viens no papildu grūtniecības priekiem. Pirmajos grūtniecības mēnešos tavs ķermenis izdala hormonus, kas liek gurnos esošajām saitēm atslābt. Tas ir ļoti noderīgi bērna dzemdēšanai, bet ne pēdām. Tev var piepampt pēdas, kas noteikti radīs daudz un dažādas problēmas. Labā lieta ir tā, ka tūska laika gaitā mazināsies, bet, gurnu saitēm izstaipoties, tās tādas arī paliks.

Avots: www.goodhousekeeping.com

Leave a Comment