Padomi, kas jāzina katrai meitenei ar cirtainiem matiem

Jāizmanto pareizais šampūns

Izvēlies šampūnu, kurš spēj tikt galā vairāk kā ar vienu problēmu: nepieciešams šampūns, kas padara matus skaistus un aizsargā skalpu.

Pirms došanās dušā, jāizķemmē mati

Tādā veidā pēc mazgāšanās matus būs daudz vieglāk izķemmēt. Pirms matu samitrināšanas, pāris reizes izķemmē tos. Neaizmirsti to, ka slapji mati ir vāji un ievainojami.

Neizmanto pārāk spēcīgus krāsošanas līdzekļus

Ja vēlies matus pārkrāsot katru reizi, kad modē nāk jauna matu krāsa, tad labāk padomā divreiz. Matu krāsas un balinātāji satur peroksīdu, amonjaku un citas stipras ķīmiskas ielas, kas bojā matus un padara tos neveselīgus.

Izvairies no pārāk ilgas atrašanās tiešā saules gaismā

Arī tavi mati var kļūt par UV staru upuri. Saules stari bijā matus un padara tos sausus. Nākamreiz, kad dodies ārā, uzvelc platmali, vai lieto saulessargu, lai izvairītos no matu bojājumiem.

Ieziepē matus apdomīgi

Jaunie mati, kuri atrodas tuvāk skalpam satur visvairāk eļļas. Turpretī, matu gali ir vissausākie. Vislabāk ievērot šo vienkāršo nosacījumu – sāc matus ieziepēt pie to saknēm un neuzklāj pārāk daudz šampūna. Iemasē šampūnu skalpā, tavi mati būs pateicīgi.

Papildini savu diētu

Uzzini, kuras vielas liek taviem matiem izskatīties veselīgiem. Atsakies no eļļainā ātro ēstuvju ēdiena, tā vietā uzturā lieto riekstus un lasi. Lasis un rieksti ir ļoti labi matu Vese***ai, jo tie apgādā ķermeni ar papildus omega-3 taukskābēm un olbaltumvielām.

Avots: www.womendailymagazine.com

Leave a Comment