Pagatavo pats – pekanriekstu bezē cepumus, kuri ir kūstoši un ļoti gardi

Šiem vieglajiem un saldajiem bezē cepumiem ir tikai trīs sastāvdaļas: olu baltumi, cukurs un pekanrieksti. Lieliski piemērotas Ziemassvētkiem vai Lieldienām! Pagatavojiet tās iepriekšējā vakarā un ļaujiet tām lēnām atdzist cepeškrāsnī līdz rītam.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 glāze (100 g) pekanriekstu, vēlams, lai ir viegli grauzdēti no 8 līdz 10 minūtēm 250°grādu temperatūrā.
3 lieli olu baltumi
Šķipsniņa sāls
3/4 glāzes (150 g) cukura
1 tējkarote etiķa

1.pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet cepeškrāsni no 150°grādiem līdz 300°grādiem.

2.pagatavošanas solis:

Pekanriekstus ievietojiet rāvējslēdzēja maisiņā un sasmalciniet tos ar koka karoti vai sitiet ar rullīti, lai tos sasmalcinātu sīkos gabaliņos.

3.pagatavošanas solis:

Ievietojiet olu baltumus nevainojami tīrā miksera bļodā. Pievienojiet sāli. Sakuliet uz vidēja ātruma, līdz sāk veidoties mīksti pīrādziņi un olu baltuma burbulīši ir ļoti mazi un viendabīgi, to dariet apmēram 2 līdz 3 minūtes.

Lasi vēl: 4 Zvaigžņu zīmes, kurām 2025. gads var kļūt par labāko viņu dzīvē

4.pagatavošanas solis:

Blenderējot masu kopā, palieliniet ātrumu līdz vidēji lielam, paralēli pievienojiet olu baltumiem cukuru. Vēl dažas minūtes turpiniet masu blenderēt kopā.

Tad bļodā pievienojiet etiķi. Palieliniet ātrumu līdz lielam un putojiet olu baltumus, līdz tie kļūst pūkaini un spīdīgi, un paralēli veidojas stingra virsma – 4-5 minūtes.

5.pagatavošanas solis:

Ar gumijas lāpstiņu uzmanīgi salociet pekanriekstu gabaliņus.

6.pagatavošanas solis:

Ar tējkarotītēm veidojiet cepumu loksnes, izveidotās formas uzreiz uzklājiet uz cepamā papīra.

7.pagatavošanas solis:

Ievietojiet cepumo papīru ar cepumiem uz 300° grādiem cepeškrāsnī, aizveriet durvis un samaziniet temperatūru līdz 250° grādiem 120°C. Cepiet tos 25 minūtes 120° grādu temperatūrā, pēc tam izslēdziet cepeškrāsni. Atstājiet tos cepeškrāsnī uz 2 līdz 3 stundām vai uz nakti. Kad tie būs gatavi, tie būs kraukšķīgi no ārpuses un viegli un gaisīgi no iekšpuses.

Ja iekšpusē tās ir nedaudz zefīrsveidīgas vai košļājamās, vienkārši ļaujiet tām nožūt vēl dažas stundas.

 

Leave a Comment