Pašas bīstamākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj vasarā

Uzmanības nepievēršana bērniem

52

 

Kad bērni atrodas tuvumā ūdenim, viņiem ir nepieciešama konstanta pieskatīšana. Ievēro 10/20 likumu – apskati ūdeni ik pēc 10 sekundēm un atrodies no tā 20 sekunžu attālumā!

Nejauc baseina mantiņas ar drošām peldierīcēm

53

 

Nepaļaujies uz peldriņķiem vai citām ūdens rotaļlietām – tās nevar atsvērt nepietiekamas peldēšanas prasmes. Tās ir mazas mantiņas, nevis drošības vestes, un tās viegli var izpūst gaisu.

Bērnu baseina neiztukšošana

54

Mazi bērni var noslīkt tikai dažu centimetru dziļumā, tādēļ ir ļoti svarīgi iztukšot mazos bērnu baseiniņus, kad neesi blakus, lai nerastos nekādi nevēlami starpgadījumi.

Benzīna izmantošana uguns iekuršanai

55

 

Uguns sākšanai vienmēr izmanto kokogļu startera šķidrumu, nevis benzīnu. Un nekad, kad uguns jau ir parādījusies, nepievieno vēl degvielas: tā var ļoti bīstami uzliesmot. 

Grilēšana garāžā

56

 

Vienmēr grilē ārpus telpām. Ne vien pastāv uguns izcelšanās risks garāžā, bet arī kokogles no grila izstaro oglekša monoksīdu.

Sauļošanās krēma nelietošana

57

 

Kas par daudz, tas par skādi – šis teiciens noteikti ir attiecināms uz sauli. UV stari mūsu DNS rada mutācijas, kas var izraisīt ādas vēzi melanomu – šī vēža forma pasaulē ik stundu nogalina vienu cilvēku. Tādēļ, dodoties saules gaismā, lieto saules aizsargkrēmu – lai tas būtu efektīvi, uzklāj to atkal ik pēc 2 stundām.

Avots: womansday.com

Leave a Comment