Pašu gatavota pica “Margarita”

Pagatavošana

Uzsilda ūdeni (tam jābūt siltam, ne karstam). Siltā ūdenī bļodā pievieno raugu. Pievieno cukuru un samaisa.

Bļodu pārklāj ar dvielīti un novieto siltā vietā. Raugam jāuzbriest divreiz lielākam (apmēram 15 – 20 minūtes).

Pēc tam pievieno sāli, augu eļļu. Iesijā miltus un iejauc mīklu.

Bļodu pārklāj ar dvieli un novieto siltā vietā, lai aug. Mīklai ir kārtīgi jāuzceļas (nepieciešams apmēram 45 – 60 minūtes laika).

Tikmēr tomātiem noloba miziņu (iemērcot tomātus uz pāris sekundēm karstā ūdenī). Tomātus sagriež mazos gabaliņos.

Mocarellu sagriež plānās šķēlītēs.

Cepešpannu iesmērē ar eļļu, ieklāj uzbriedušo mīklu.

Uz mīklas virsū liek sagrieztos tomātus. Pārkaisa ar sāli un pipariem, kā arī ar oregano.

Cepešpannu liek 180 grādus karstā cepešplītī un cep apmēram 10 – 15 minūtes.

Pēc tam picu izņem no krāsns, virsū uzliek mocarellas siera šķēles un atkal liek cepeškrāsnī uz 5 – 7 minūtēm (mocarellai vajadzētu pilnībā izkust).

Gatavo picu izņem no krāsns un rotā ar bazilika lapiņām.

Labu apetīti!

 

Avots:

30-interesanti-fakti-2-7

Leave a Comment