Pētījumi ir atklājuši, kā diētas ietekmē tavas smadzenes!

Eksperti ir atklājuši, ka cenšoties kontrolēt sevi atturēties no kādiem konkrētiem ēdieniem, atstāj negatīvu ietekmi uz smadzenēm. Un it īpaši tas ietekmē tavu atmiņu.

Un tās ir labas ziņas uzkodu mīlētājiem – pētījumi, kas tikuši balstīti uz smadzeņu skenēšanu, pierāda, ka pašdisciplīna var negatīvi ietekmēt atmiņas procesus, tādā veidā neļaujot tev tik sekmīgi iegaumēt informāciju.

Pētījums tika publicēts žurnālā Journal of Neuroscience. Tas iekļāva pavisam vienkāršu atmiņas testu, kura mērķis bija noskaidrot, kā pašdisciplīna ietekmē atmiņas procesus. Dalībniekiem uz ekrāna tika parādītas 120 atšķirīgas sejas. Viņiem bija jānospiež poga tad, kad parādās vīrieša seja un pogu nedrīkstēja spiest, ja parādījās sievietes seja. Pēc tam viņiem tika iedots pārsteiguma atmiņas tests – viņiem bija jāpasaka, vai sejas, kuras tika viņiem rādītas, jau ir parādījušās uz ekrāna vai arī tās ir citas. Rezultātā, kad viņiem lika atpazīt sejas, tas nācās daudz grūtāk, nekā tad, kad vienkārši bija jāatšķir cilvēka dzimums. Respektīvi, kad dalībniekiem nācās piedomāt pie atbildes, tas nācās daudz grūtāk.

Iespējams, vēlāk šie pētījumi noderēs, attīstot jaunus veidus, kā ārstēt atkarības, uzmanības deficītu un hiperaktivitātes traucējumus.

Tādēļ nākamreiz, kad gribēsi to šokolādes gabaliņu atlikt atpakaļ kārbiņā, varbūt tomēr labāk to apēd!

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment