Pētījums atklāj biedējošus faktus par vīriešiem, kuri bieži uzņem pašbildes; No tādiem jāturas pa gabalu!

selfie-psychopaths-cover

Pētījuma rezultāti atklāja, ka publicēto pašbilžu daudzumam bija korelācija jeb tieša saistība ar narcismu un psihopātiju, bet fotogrāfiju rediģēšanai bija saistība tikai ar narcismu.

Psihopātija tika iezīmēta, jo iztrūka empātija un bija tendence uz impulsivitāti.

Narcisms ir saistīts ar uzskatu, ka tu esi pievilcīgāks, gudrāks un labāks nekā citi, vienlaikus cenšoties slēpt nedrošību par sevi.

“Tas nav pārsteidzoši, ka vīriešiem, kuri public daudz pašbilžu un pavada daudz laika rediģējot tās, ir izteiktas narcistiskas tendences, bet pirmo reizi tas ir apstiprināts ar pētījuma palīdzību,” stāsta pētījuma galvenais vadītājs, Džesijs Fokss. “Interesantākais ir tas, ka šiem vīriešiem bija arī augstāks rādīdītājs uz citu anti-sociālu iezīmi, psihopātiju.”

Lasi arī: Vīriešu tipi, no kuriem ir jābēg- ar tādiem kopā būt nav iespējams!

Fokss uzsver, ka šis pētījums, protams, nenozīmē, ka visi vīrieši, kuri bieži taisa pašbildes, ir narcistiski psihopāti, bet tas tikai parāda, ka viņiem ir augstāks rezultāts, nekā citiem vīriešiem. Pētnieks atklāj, ka drīzumā veiks atkārtotu pētījumu, lai noskaidrotu, vai sievietēm, kuras ir atkarīgas no pašbildēm, rezultāti būs tādi paši.

Avots: earthables.com

Leave a Comment