Pētījums – kā partneru vecumu starpība ietekmē attiecību izdošanos

Attēlā redzamā pāra ( Džerija Hila un Rūperts Mērdoks) vecuma starpība ir 25 gadi un viņi ir laimīgi kopā! Iespaidīgi, ne?

Pētījumā, ko veica Endrū Frānsisa un Hjū Mialon no Emorijas Universitātes Atlantā, tika aptaujāti 3000 precējušies pāri. Izrādījās, ka, jo lielāka ir vecuma starpība starp partneriem, jo lielāka iespējamība, ka attiecības neizdosies veiksmīgas, protams – tas viss notiek pakāpeniski!
Vai tas nozīmē, ka jo mazāka vecuma starpība jo veiksmīgākas būs attiecības?

Pētījuma secinājumos minēts, ka, ja vecuma starpība ir līdz 5 gadiem, tad iespējamība, ka attiecības neizdosies, ir par 18% lielāka, nekā tad, ja abi partneri ir viena vecuma. Taču, ja vecuma starpība ir līdz 10 gadiem, tad šāda iespējamība ir jau 39% savukārt, ja vecuma starpība ir 10-20 un vairāk gadu, tad iespējamība, ka attiecības neizdosies, ir 95% liela!

Tika atklāts arī tas, ka, ja partneru vecuma starpība 1 gada robežās, tad iespējamība, ka attiecības neizdosies, ir 3% liela, lai cik neticami tas arī neliktos!

Protams, ne vienmēr viss atbilsts šādai statistikai, ir ļoti daudzi pāri, kas pierāda pretējo, un attiecību izdošanās ir atkarīga no abu partneru vēlmes, lai tās izdodas, mākslas meklēt kompromisus un likt otram justies labi, esot blakām!

Leave a Comment