Pētījums: kā uzbudinājuma stāvoklis izmaina sievietes uztveri pret ikdienā nepieņemamām lietām

„Sievietes, kuras tika seksuāli uzbudinātas, bija atvērtākas pieskārieniem un riebīgiem uzdevumiem,”

atklāj pētījuma līdzautore Čarmēna Borga.

Borgas kolēģi 90 universitātes audzēknes sadalīja trijās grupās: pirmā grupa skatījās „sievietēm draudzīgus erotiskos materiālus”; otrā skatījās ekstrēmo sporta veidu izpildi, kas varētu studentes aizraut neerotiskā veidā; bet trešā grupa skatījās video par vilcieniem, šim materiālam vajadzēja atstāt neitrālu iespaidu.

Pēc materiālu noskatīšanās, sievietēm vajadzēja izpildīt 16 nepatīkamus uzdevumus. Viņām tika lūgts padzerties no sulas glāzes, kurā iekritis kukainis (mākslīgs), noslaucīt rokas ar iepriekš izmantotu salveti, apēst cepumu, kas atrodas blakus tārpam utml. Sievietēm tika lūgts veikt arī seksuāla rakstura uzdevumus, piemēram ieziest vibratoru ar lubrikantu.

Uz pārējo divu grupu fona, tām sievietēm, kuras skatījās erotisko video, uzdevumi likās vismazāk pretīgi. Šīs sievietes arī izpildīja visvairāk uzdevumu, apstiprinot to, ka seksuāls uzbudinājums ne tikai samazina riebuma sajūtu, bet arī tieši ietekmē to, ko sievietes ir gatavas darīt.

Daniels R. Kellijs, Purdujas Universitātes filozofijas asociētais profesors un grāmatas „Fui! Riebuma sajūtas morālā nozīme”, kurš nebija iesaistīts pētījumā, paskaidro, ka  reibums „ir nozīmīgs mūsu imūnsistēmas papildinājums”, kas palīdz cilvēkiem neinficēties un izvairīties, piemēram no saskarsmes ar citu cilvēku ķermeņa šķidrumiem, kas var pārnēsāt Sli**bas.

„Riebums ir emocija,” viņš paskaidro. „Primāri tā mūs pasargā no tādu lietu apēšanas, kas var mūs saindēt un attur mūs no saskarsmes ar infekcijas pārnēsājošām lietām. Tāda ir šīs emocijas jēga.”

Deivids Buss, Teksasas Universitātes psiholoģijas profesors, kā arī grāmatas „Kādēļ sievietes nodarbojas ar seksu” autors, apgalvo, ka riebums sievietēm ir „milzīga problēma.”

„Sievietes daudz biežāk izrāda riebumu, it īpaši pret seksuāla rakstura lietām,” viņš apgalvo.

Buss uzskata, ka šī pētījuma rezultāti atspoguļo „ļoti sarežģītu psiholoģiskās aizsardzības sistēmas evolūciju.”

„Tā palīdz pasargāt sievietes no seksuāla kontakta ar nepareizajiem vīriešiem, piemēram tādiem, kas pārnēsā Sli**bas, iespējams, ir inficēti ar parazītiem, tādiem, kas neievēro personīgo higiēnu utml.,” profesors piemetina.

„Šis pētījums pierāda, ka seksuāla uzbudinājuma trūkums traucē funkcionālajam seksam, uzbudinājums samazina riebumu un ar to saistītas izvairīšanās tendences,” pastāsta Borga, kura cer veikt padziļinātus pētījumus šajā jomā.

 

Avots: huffingtonpost.com

Leave a Comment