Pētījums: paracetamols ir dzīvībai bīstams

Ja lietot paracetamolu ilgstoši, tas izraisa nopietnu risku ciest no sirds-As**svadu problēmām (tostarp sirdslēkmes un insults) un vielmaiņas traucējumiem.

Pārdodoties brīvā veidā aptiekās, paracetamols, tiek uzskatīts par galveno sastāvdaļu vairākām sabiedrībā pazīstamākām zālēm (Panadol vai Efferalgan) un patiesi tiek uzskatīts par īpaši efektīvu līdzekļi cīņā pret temperatūru un iekaisumiem.  Taču ikdienā lietot paracetamolu ir ļoti bīstami, tā kā tās pārmērīgā lietošana var izraisīt citas Sli**bas – tā uzskata britu pētnieki.

Sāpes mugurā, osteoartrīts 

Lai gūtu pēc iespējas konkrētāku informāciju, ekspertu komanda Medicīnas Institūta profesora Filipa Konagana vadībā izanalizēja 8 pētījumu rezultātus. Pēc šīs meta-analīzes veikšanas – pētnieki nonāca pie secinājuma – ka ilgstoša paracetamola lietošana bija saistīta ar vairākiem Nā*es gadījumiem. “Pacienti bieži nomira no sirds-As**svadu problēmām, turklāt, paracetamols noved pie kunģa-zarnu trakta bojāšanās un izraisa dažādus traucējumus.

Faktiski nav līdz galam pierādīts 

Liela daļa pacientu lietoja paracetamolu kopā ar citiem medikamentiem, līdz ar to sekas varēja rasties mijiedarbības dēļ. Eksperti nav pilnībā pārliecināti, līdz ar to reāli nevar uzskatīt, ka paracetamola lietošana ir tas patiesais cēlonis dažādu slimību izpausmei.

“Mēs nevaram visu vainu vērst vien uz  paracetamolu. Turklāt, mums tāpat arī ir zināms, ka tas vismazāk izsauc blakusefektus salīdzinot ar citiem medikamentiem, kurus izmanto, lai ārstētu hroniskas Sli**bas, piemēram, kā NPL un Opioīdi,” precizē eksperti.

 

Avots: newsland.com

Leave a Comment