Zobārsti brīdina: nemetiet ārā piena zobus; tie var glābt bērna dzīvību!

long-permanent-tooth-grow-after-losing-baby-tooth_18e5befe12d0f1b5

Songtao un viņa kolēģi atklāja, ka daļa cilmes šūnu atrodama pieauguša cilvēka zobos. Pēc tikko izkritušu piena zobu pētīšanas zinātnieki tajos atrada pavisam cita veida cilmes šūnas.

Kā gan īsti darbojas cilmes šūnas? Atbildēt uz šo jautājumu nav vienkārši, tomēr, šī ir informācija, kas tev jāzina – cilmes šūnas, kas atrodamas zoba pulpā jeb zoba mīkstajos audos var atjaunot neironus, kaulus, skrimšļus un pat sirds šūnas. Šis paņēmiens atzīts par efektīvu arī 1. tipa diabēta ārstēšanā, jo zobu pulpā atrodamās cilmes šūnas var pārveidot par aizkuņģa dziedzera šūnām, lai ražotu insulīnu.

 

Eksperti apgalvo, ka cilmes šūnu saglabāšana ir delikāts process, kā arī cilmes šūnām jābūt dzīvām, lai tās būtu izmantojamas. Zobu pulpai 48 stundas pirms sasaldēšanas jābūt nodrošinātai ar adekvātu As**scirkulāciju, citādi šūnas nomirs. Dr. Pīters Murejs, Zobu Reģeneratīvās Laboratorijas direktors apgalvo, ka ar piena zobos, zobu aizmetņos, gudrības zobos un peridonta audos esošo cilmes šūnu palīdzību var atjaunot gan zobu gan mutes dobuma audus.

Jāņem vērā tas, ka pieejamas vairākas institūcijas, kuras ir gatavas par maksu uzglabāt piena zobus, šādā gadījumā zobārsti profesionāli izņem bērnam piena zobu, kurš nekustas, lai nodrošinātu to, ka zobam bijusi pietiekama As**s cirkulācija. Daži uzņēmumi arī piedāvā piegādāt piena zobu uzglabāšanas komplektu, ar kura palīdzību piena zobus var uzglabāt arī mājās.

http://healthyfoodforever.com/

Leave a Comment