Pie administratīvās atbildības saukti pieci deputāti

Saeima ceturtdien, 6.jūnijā, iepazinās ar Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojumu par pieciem deputātiem, kuri no šī gada 8.janvāra līdz 23.aprīlim saukti pie administratīvās atbildības.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju naudas sods par priekšrocības ceļa zīmju prasību pārkāpšanu piemērots deputātei Dagmārai Beitnerei-Le Gallai, par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu deputātam Aldim Gobzemam, aizlieguma ceļa zīmju prasību pārkāpšanu deputātei Anitai Muižniecei un par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu deputātam Ivaram Pugam.

Deputātam A.Gobzemam naudas sods piemērots arī par iebraukšanu Jūrmalā bez caurlaides. Savukārt deputātei Lindai Liepiņai naudas sods par iebraukšanu Jūrmalā bez caurlaides piemērots divas reizes.

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar 2016.gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputāta administratīvai sodīšanai vairs nav nepieciešama parlamenta piekrišana. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

Leave a Comment