Pienenes ārstnieciskās īpašības un kontrindikācijas

Ne tikai skaists dzeltens zieds, kas zied laukos, sākot no pavasara līdz vasaras beigām, bet arī lietojams pārtikā un medicīnā.

Šodien pat ārsti runā par tās īpašībām, lai dziedinātu Sli**bas, pat tādas kā vēzis. Dabisks augs, pieneni plaši izmanto terapijā, arī salātos.

Faktiski šīs derīgās pienenes ārstnieciskās īpašības un kontrindikācijas palīdzēs atvieglot alerģiju, pazemināt holesterīnu, palīdzēs samazināt žults veidošanos un atbrīvoties no toksīniem aknās, limfātiskajā sistēmā un žultspūšļa gadījumā, un, ja to lieto nepareizi, var būt negatīva ietekme.

Lasi arī: Maija kultūras notikumi Latgales vēstniecībā GORS

Turklāt pienenes ir ārkārtīgi noderīgas sieviešu Vese***ai: to lieto, kad ir grūtības barošanā ar krūti, dažādu veidu cistas, audzēji, vēzis. Pavasaris, proti, aprīļa pirmā puse, ir laiks, lai papildinātu pieneņu sakņu krājumus. Ir svarīgi, augu vākt no relatīvi tīrām vietām, prom no metropoles un ceļiem.

Pienenes ārstnieciskās īpašības un kontrindikācijas

Tomēr ne tikai pieneņu saknes ir vērtīgas. Arī lapas, ko bieži lieto salātu pagatavošanai, satur daudz vitamīnu. Stublājs palīdzēs novērst problēmas kuņģa un žultspūšļa gadījumā, normalizējot metabolismu un attīrot As**is. Stublājs ārstē cukura diabētu. Stublāju piens efektīvi novērš kārpas. No pienenes ziediem pagatavo mājās gatavotu sīrupu, noderīgu asinīm, pret klepu un gremošanas uzlabošanai.
Izmantojiet pieneni vēža, hepatīta, kuņģa, aknu un nieru slimību ārstēšanā:

Sīrups no pienenes ziediem

Dzelteni ziedi, apmēram 400 gabalu apjomā ieber trīs litros ūdens, kam pievieno sasmalcinātus 4 apelsīnus un 4 citronus. Piespiest visu to uz 24 stundām.
Pēc dienas, kad rodas nosēdumi, ūdens jāfiltrē un jāielej katlā. Pēc tam ieber divas tases cukura un vāra 20-30 minūtes.
Svaigi pagatavotu sīrupu ielej iepriekš sterilizētās stikla burkās, un pēc tam ārstē saaukstēšanos, klepu un bronhītu.

Lasi arī: Valsts prezidents: izstāde “Latvijas gadsimts” ir patiess stāsts par mums, kādi un kādēļ mēs esam šodien

Pieneņu tēja

Pieneņu izmantošana tējā ir vēl viens veids, kā palīdzēt jūsu Vese***ai. Lai to izdarītu, nelielu daudzumu dzelteno ziedu aplej ar verdošu ūdeni un pagatavo uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes. Beigās šķidrums tiek filtrēts un baudiet iegūto tēju. Šajā gadījumā šāda dzēriena ieguvuma līmenis palielināsies, ja tam pievienosiet mazliet dabisko medu.

Pieneņu sakne: īpašības un palīdzība vēža apkarošanā

Senajās dienās bija zināmas ārstēšanas īpašības, kuru dēļ pienenes tik augstu vērtētas. To mūsdienās apstiprina mūsdienu medicīna, kas liecina, ka šis augs spēj cīnīties pret vēža šūnām. Pienenes sakne, kuras ārstnieciskās īpašības un kontrindikācijas jau ir pētītas, ir lieliska profilakse cīņā pret vēzi. Lai to izdarītu, vispirms ir nepieciešams notīrīt sakni un sadalīt to vienādos gabalos, ko novieto tīrā plaknē tumšā vietā ar labu piekļuvi svaigam gaisam. Pēc 3-4 dienām, tas jāpārliek burkā, ko glabājat tumšā, vēsā vietā.
Burka ar žāvētām pienenes saknēm tiek uzglabāta ne ilgāk kā vienu gadu, nezaudējot savas pārsteidzošās īpašības.

Lasi arī: Zodiaka zīme Auns: darbs un finanses

Kā tiek sagatavotas pienenes?

Dažas žāvētu pieneņu saknes sasmalcina gaļas maļamajā mašīnā. Šo maisījumu uzglabā traukā ar infūziju apmēram divas dienas. Tālāk jūs varat gatavot tēju, aprēķinot pusi tējkarotes šā maisījuma uz glāzes siltā ūdens. Neticami vienkārši!
Cits veids – 60 gramus svaigas pieneņu saknes, sajauc ar 30 gramiem žāvētu sakņu, pēc tam vārīt 500 ml ūdens ar sāls šķīdumu zem slēgta vāka apmēram 20 minūtes pēc uzvārīšanas. Izfiltrē šķidrumu, katru dienu izdzer trīs glāzes.
Šeit ir aprakstītas tikai dažas metodes, kā piemērot pienenes augu terapeitiskos nolūkos.

Un atcerieties, pirms lietojat kādas tradicionālas zāles, konsultējieties ar ārstu!

 

Gunta Graudiņa

Leave a Comment