Pieredzējuši autobraucēji stāstīja, kā rūpēties par savu auto, lai netiktu pie dzinēja remonta

Visdārgākais automašīnas elements ir dzinējs. Mūsdienu dzinēju kalpošanas laiks ir 300-400 tūkstoši (dažreiz vairāk, atkarībā no modeļa), bet tas ir ar nosacījumu, ka tie tiek kopti un rūpīgi kopti.

Kā vadīt automašīnu, lai izvairītos no dzinēja darbības traucējumiem: detalizēta instrukcija un papildu ieteikumi

Braukšanas stils:

Vienmērīgs braukšanas stils: Izvairieties no pēkšņas paātrināšanās un bremzēšanas. Tā vietā brauciet vienmērīgi un plūstoši, lai samazinātu slodzi uz dzinēju un transmisiju. Tas palīdzēs pagarināt dzinēja kalpošanas laiku un samazināt degvielas patēriņu.

Pareiza pārnesumu izvēle: Izmantojiet atbilstošos pārnesumus braukšanas apstākļiem. Neļaujiet dzinējam darboties pārāk zemā apgriezienu skaitā, jo tas var izraisīt tā pārslodzi. Tāpat izvairieties no braukšanas pārāk augstā pārnesumā, jo tas var izraisīt dzinēja pārkaršanu.

Regulāra apkope: Veiciet regulāru automašīnas apkopi, ievērojot automašīnas ražotāja ieteikumus. Tas ietver eļļas maiņu, filtru nomaiņu un citu regulāru apkopes darbu veikšanu. Regulāra apkope palīdzēs nodrošināt dzinēja pareizu darbību un novērst tā darbības traucējumus.

Optimāls dzinēja apgriezienu skaits:

Benzīna dzinēji: Benzīna dzinējiem optimālais apgriezienu skaits parasti ir no 2000 līdz 4000 apgriezieniem minūtē. Šajā apgriezienu skaita diapazonā dzinējs darbojas visэффективнее un ar vismazāko kaitīgo emisiju daudzumu.

Dīzeļdzinēji: Dīzeļdzinējiem optimālais apgriezienu skaits parasti ir no 1500 līdz 3000 apgriezieniem minūtē. Dīzeļdzinēji parasti darbojas zemākos apgriezienos nekā benzīna dzinēji, un tiem ir lielāks griezes moments.

Lasi vēl: Jums nav nepieciešami milti: garšīgu un veselīgu sacepumu pagatavot nav grūtāk kā omleti!

Izvairiešanās no pārāk zemiem vai pārāk lieliem apgriezieniem: Izvairieties no braukšanas ar pārāk zemiem vai pārāk lieliem dzinēja apgriezieniem. Pārāk zemi apgriezieni var izraisīt dzinēja pārslodzi un degvielas patēriņa palielināšanos. Pārāk lieli apgriezieni var izraisīt dzinēja pārkaršanu un pat tā sabojāšanos.

Papildu ieteikumi:

Izmantojiet kvalitatīvu degvielu un eļļu: Izmantojiet degvielu un eļļu, kas atbilst automašīnas ražotāja ieteikumiem. Kvalitatīva degviela un eļļa palīdzēs nodrošināt dzinēja pareizu darbību un pagarināt tā kalpošanas laiku.

Neļaujiet dzinējam darboties tukšgaitā ilgāku laiku: Ja jums jāgaida, izslēdziet dzinēju, ja gaidīšanas laiks pārsniedz vienu minūti. Dzinēja darbība tukšgaitā ir neefektīva un var izraisīt dzinēja pārkaršanu.

Regulāri pārbaudiet dzinēja dzesēšanas sistēmu: Pārliecinieties, ka dzinēja dzesēšanas sistēma darbojas pareizi. Tas ietver dzesēšanas šķidruma līmeņa pārbaudi, radiatora un šļūteņu stāvokļa pārbaudi un ventilatora darbības pārbaudi.

Nekavējoties novērsiet jebkādus dzinēja darbības traucējumus: Ja pamanāt kādas dzinēja darbības traucējuma pazīmes, nekavējoties nogādājiet automašīnu pie automehāniķa. Savlaicīga dzinēja darbības traucējumu novēršana palīdzēs novērst nopietnākus bojājumus un samazināt remonta izmaksas.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment