Sastāvdaļas
- vistas krūtiņa (vēlams ar ādu)
- 300ml ūdens vai buljons
- 2 lauru lapas
- 2 krustnagliņas
- 3-4 smaržīgie pipari
- sāls
- Pildījumam:
- 2 ķiploka daiviņas
- pētersīļi
- 3 ēd.k. rīvmaize
- 3 ēd.k. rīvēts siers Parmezāns
- apelsīns
Pagatavošana
- Pagatavot pildījumu. Ķiplokus sasmalcināt ar pētersīļiem, pievienot rīvmaizi un sieru.
- Vistas krūtiņu izklāt uz darba virsmas kā “grāmatu” ar ādu uz leju. Jums būs ērtāk, ja fileja ir dubulta un ar ādu, bet var izmantot arī vistas filejas. Krūtiņu iesmērēt ar pildījumu pēc iespējas vienmērīgāk un sarullēt. Sastiprināt ar irbulīšiem vai sasiet ar kulināro diegu. Apelsīnu sagriezt uz pusēm un ierīvēt ruleti, izspiežot no tā sulu.
- Karstumizturīgā traukā ieliet ūdeni vai buljonu, pievienot lauru lapas, krustnagliņas, piparus, sāli un ievietot ruleti ar šuvi uz leju.
- Novietot cepeškrāsnī uz 30-40 min, ik pa brīdim aplejot ar buljonu.
- Ruleti var pasniegt gan aukstu kā uzkodu, gan siltu kā pamatēdienu.
Porcijas : 2-4
Avots: