Sastāvdaļas
- 600g lielopa gaļa
- 300g cūkgaļas krūtiņa
- 300g aknas (liellopa vai cūkgaļas)
- 2 šalotes sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 150ml brendijs
- 100ml saldais krējums
- 1 ola
- timiāns
- Pildījumam
- 4-5 žāvētas plūmes
- 100g siers Čedara vai kūpināts siers
Pagatavošana
- Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabaliņos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 st.
- Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā. Pievienot olu un sasmalcinātus ķiplokus. saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 min. Apm. pēc 30 min. foliju atvērt vaļā un turpināt cept. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.
Porcijas : 4-6
Avots: