Pagatavošanas laiks: 10 min.
Porcija: 2 cilvēkiem
Nepieciešams:
- 4 ēd. k. kakao
- 200 ml ūdens
- 3 ēd. k. brūnā cukura
- 400 ml piens
- 200 ml saldā krējuma
- 1 sauja samaltu piparkūku
- 4 pusītes zefīra
Lasi vēl: Sulīgais ābolu pīrāgs – vienkāršāk nemēdz būt!
Pagatavošana:
1. Uzvāri ūdeni un sajauc kopā ar kakao un 1 ēd. k. cukura.
2. Sakarsē pienu, pievieno 1 ēd. k. cukura.
3.Viegli uzputo saldo krējumu ar 1 ēd. k. cukura.
4. Ja tev mājās ir brulē krēma deglis, tad apdedzini zefīrus tā, lai tie kļūst mīkstāki un gardāki. Tāpat zefīrus var apdedzināt arī cepeškrāsnī – sakarsē to līdz 200 grādiem, grila režīmā, un liec apdedzināties uz 2 līdz 5 minūtēm.
5. Krūzē lej kakao, tad pienu un putoto krējumu.
6.Pārber ar piparkūku drumstalām un virsū liec zefīrus.
[…] Lasi vēl: Piparkūku kakao ar dedzinātiem zefīriem – ideāli piemērots drēgnajiem ziemas vakariem! […]