Pol***ja atkārtoti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzķerties uz Krā***ku viltībām

Valsts Pol***jas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī, šā gada februārī un martā, ir uzsākti trīs kriminālprocesi par naudas izkrāpšanu no iedzīvotājiem ar interneta starpniecību.

Veicot izmeklēšanas darbības minētajos kriminālprocesos, tika noskaidrots, ka visos gadījumos cietušajiem zvanīja no Zviedrijā reģistrētiem tālruņa numuriem. Cietušos uzrunāja vīrietis un sieviete krievu valodā. Divos gadījumos, Krā***ki cietušajiem stāstīja, ka viņiem ir iespēja saņemt lielu naudas summu, sakarā ar piedalīšanos finanšu darījumos akciju biržā. Pirms pāris gadiem, abi cietušie tiešām mēģināja pelnīt naudu šādā veidā. Savukārt trešajā gadījumā, cietušajai personai piedāvāja saņemt laimestu no ārvalstu interneta vietnes.

Visos gadījumos, naudas summas saņemšanai, Krā***ki lūdza cietušajiem lejupielādēt un instalēt savos datoros ANYDESK vai COINBASE programmu, ko tie arī izdarīja. Pēc tam, lai veiktu naudas līdzekļu pārskaitīšanu, Krā***ki cietušajiem lūdza ievadīt internetbankas kodus. Aizbildinoties ar tehniskām kļūmēm, Krā***ki to lūdza izdarīt vairākas reizes pēc kārtas. Cietušie savā datorā neredzēja, kas reāli notiek internetbankā, bet tieši šajā laikā, Krā***ki veica naudas līdzekļu pārskaitīšanu uz citiem kontiem. Tikai vienā no gadījumiem, nekavējoties informējot banku, izdevās apturēt naudas līdzekļu pārskaitīšanu un naudu veiksmīgi saglabāt.

Šobrīd, uzsāktajos kriminālprocesos notiek rūpīga izmeklēšana. Lai nekļūtu par Krā***ku upuriem, policisti atkārtoti brīdina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neielaisties sarunās ar svešām personām. Ja tiek saņemts tālruņa zvans, īsziņa, vai e-pasts ar kārdinošu priekšlikumu naudas laimesta vai vērtīgas mantas iegūšanai, ne kādā gadījumā neielaisties sarunās vai sarakstēs ar nepazīstamām personām, savos datoros neinstalēt nezināmas programmas, kā arī neizpaust savus personīgos un kredītkaršu datus.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Сергей</cite>

    Тяга к курению “умирает” навсегда, если воспользоваться дедовским советом http://stopsmokk.blogspot.com Помогает даже заядлым курильщикам с многолетним стажем. Я кypил 23 гoдa пo пaчкe вдeнь, но бросил без моральных и физических усилий за 2 дня!

Leave a Comment