Pretīgi! Kas patiesībā baseinā padara tavas acis sarkanas??

Amerikā Slimību kontroles centrs apvienojās ar Vese***as padomi un ūdens kvalitātes pētniekiem, lai noskaidrotu, kas no tā, kas atrodas baseina ūdeni liek mums saskarties ar dažādām higiēnas un Vese***as problēmām.

Šāds pētījums bija nepieciešams, lai darītu zināmas iespējamās briesmas no peldes baseinā, kā arī dot padomus, kā savu atrašanos baseinā padarītu pēc iespējas higiēniskāku.

Šis pētījums vēlas dalīties ar informāciju, kas ir saistīta ar sarkanajām acīm pēc peldes baseinā. Un nē, izrādās, ka tas nav hlors, kas izraisa šo reakciju. Patiesībā hlors cenšas nogalināt visas nelabvēlīgās baktērijas, kas ir pieķērušās tavam ķermenim. Un šī reakcija parasti notiek urīna un sviedru dēļ – tieši tādēļ tavas acis un dažkārt arī āda, tiek kairināta. Līdzko tu iekāp baseinā, urīns un sviedri, kas tajā atrodas, šo reakciju noved arī uz tavu ķermeni, tādēļ rodas kairinājums. Tāpat šī reakcija izraisa arī klepu, kas bieži vien cilvēkiem parādās pēc baseina apmeklējuma – ķīmiskā reakcija rada mazu iekaisumu plaušās.

Un, ja tu domā, ka tā ir patiesība, ka baseinā ir speciāli indikatori, kas nokrāsojas citā krāsā, ja baseinā kāds ir izdomājis nokārtoties, tā nav patiesība. Tas ir izgudrots, lai cilvēki baidītos savas dabiskās vajadzības nokārtot tur, kur citi peldas.

Un tas vēl nav viss. Patiesībā Sli**bas, ko vari saķert baseina apmeklējuma laikā, arvien pieaug. Arī tie, kuri peldas, kamēr viņiem ir caureja, var šo pašu baktēriju pielipināt citiem peldētājiem, jo pēdējā laikā ir parādījusies tāda baktērija, kas ir imūna pret hloru. Tai atliek tikai nonākt uz tava ķermeņa. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi pirms lēkšanas baseinā kārtīgi nomazgāties dušā.

Tādēļ – nedodies uz baseinu, kad esi slims, kad tev ir kādas atvērtas brūces. Nekad, nekad, nekad nenokārtojies baseinā. Un nedomā, ka jūras un ezeri ir daudz drošāki, arī tur var saķert dažādas kaites, bet, protams, pastāv mazāka iespēja, ka tas notiks lielās, atklātās ūdens krātuvēs. Sargāsim sevi un citus!

 

Avots: www.womenshealthmag.com

Leave a Comment