Produkti ar negatīvu kaloritāti

Praktiski mēs tērējam lielāku daudzumu kaloriju, lai pārstrādātu šo produktu, nekā to, ko no tā saņemam.

Atcerieties, ka visi produkti satur kalorijas.

Bet ir produkti, kuri ir tik ar kalorijām nabadzīgi, ka mēs sadedzinām  tikpat daudz to sakošļāšanas laikā. Citi produkti pilnībā sadeg gremošanas laikā kuņģa -zarnu traktā.

Bet būtu muļķīgi uzskatīt, ka šiem produktiem ir negatīva kaloritāte un mēs piemuļķosim savu organismu, par cik mēs nevaram tos ēst visu dienu!

Bez tam augļiem un dārzeņiem  ir neapstrīdamas priekšrocības citu produktu priekšā- tajos ir maz kaloriju un daudz barības vielu! Augļi un dārzeņi, kas sastāda produktu sarakstu ar negatīvu kaloritāti, lieliski der organisma atveseļošanai, tādēļ tiem viennozīmīgi jābūt iekļautiem  jebkurā ēšanas režīmā, jo īpaši svara samazināšanas diētās.

Jo vairāk šāda tipa produktu jūs iekļausiet savā racionā, jo ar mazāku kaloriju skaitu jūs apgādāsiet savu organismu, kas, principā, ideāli iederas jebkurā diētā.

Produkti ar negatīvu kaloritāti:

Sparģeļi, āboli, bietes, mellenes, brokoļi, dzērvenes,  melones, burkāni, selerijas, cigoriņi, puķkāposti, gurķi, pieneņu un cigoriņu lapas, kress- salāti, ķiploki, greipfrūti, pākšu pupiņas, sarkanie pipari (asie), citrons, laims, salātlapas, mango, sīpoli, apelsīni , papaija, persiki, ananāsi, redīsi, avenes, spināti, zemenes, tomāti, mandarīni, rāceņi, arbūzi, cukīnī, ķirbis, puravi, baklažāni, burkāni, aprikozes, persiki, plūmes, rabarberi, ingvers.

Avots: www.ok.ru

Leave a Comment