Psiholoģiski paņēmieni, kas palīdzēt gūt labumu sociālās situācijās

Meklē komfortu

Smadzenes ir ļoti sarežģīts instruments. Mēs domājam, ka spējam tās kontrolēt, tomēr lielākajā daļā gadījumu smadzenes ir tās, kas kontrolē mūsu darbības.

Mēs sociālās situācijās, kur nākas runāt ar svešiem cilvēkiem, mēs bieži jūtamies neērti – tas ir tādēļ, ka smadzenes cenšas mūs pasargāt. Un tas noteikti mums nepalīdz, kad cenšamies veidot sarunu. 

Tieši tādēļ komforta sajūta ir tik nepieciešama. Centies savas smadzenes pārliecināt par to, ka cilvēku, ar kuru runā, esi jau sen pazīstams, ka tā ir ikdienišķa sarunu, par kuru nav jāuztraucas. Tas palielinās iespējamību, ka cilvēki būs vairāk ieinteresēti ar tevi sarunāties, kā arī tu viņiem vairāk patiksi.

Pievērs uzmanību cilvēku kājām, kad tuvojies viņiem

Viena no kaitinošākajām lietām, ko izdarīt, ir pārtraukt cilvēkus svarīgas sarunas laikā. Lai izvairītos no šādas situācijas, skaties uz cilvēku ķermeņiem – ja viņi ir pagriezuši savus torsus, bet kājas nē, tas nozīmē, ka starp viņiem norisinās svarīga saruna, un tev viņus nevajadzētu traucēt.

Tomēr, ja viņi pagriež gan torsu, gan kājas, tad tu sarunā esi laipni aicināts. 

Kad strīdies, nestāvi cilvēkam priekšā, bet blakus

Ja vien tev nepatīk drāma, no strīdu situācijām būtu jācenšas izvairīties. Tev varētu būt pats labākais attaisnojums un viedoklis pasaulē, bet cilvēkiem parasti nepatīk, ja viņiem saka, ka viņi kļūdās.

Tādēļ, ja jūti, ka jūsu saruna sāk kļūt agresīvāka, nosēdies cilvēkam blakus – tu vairs nebūsi kā drauds, un saspringtā situācija norimsies.

Kad tev vajag palīdzību, tad iesāc teikumu ar frāzi “man ir vajadzīga tava palīdzība”

Atzīsti to. Mums patīk, ja kādu lietu kāds cits izdara mūsu vietā. Varbūt tādēļ, ka esam slinki vai arī mums tiešām ir vajadzīga palīdzība, lai tiktu ar kaut ko galā.

Tomēr nevienam nepatiks, ja viņš jutīsies izmantots, tieši tādēļ iesāc teikumu ar frāzi “man ir vajadzīga tava palīdzība” – lielākajā daļā gadījumu cilvēks palīdzēs. Tas strādā, jo parasti mums nepatīk vainas apziņa, ko jūtam pēc tam, kad kādam atsakāmies palīdzēt.

Grūti atcerēties cilvēku vārdus? Sarunas laikā atkārto tos!

Dažkārt tā vienkārši notiek – mēs nevaram atcerēties cilvēka vārdu, ar kuru nesen esam iepazīstināti.

Lai izvairītos no šādas situācijas, atkārto cilvēka vārdu – tā tas liks tam saglabāties zemapziņā. Piemēram, draugs tevi iepazīstina ar savu draugu:

– “Jāni, šis ir Alekss.”

– “Priecājos iepazīties, Aleks! Kā tieši tu pazīsti Mārtiņu, Aleks?”

Protams, nevajag pārspīlēt, bet centies atkārtot vārdu – tā tu to vieglāk iegaumēsi.

Pašpārliecinātība ir daudz spēcīgāka par gudrību

Divi jauni amata kandidāti dodas uz interviju. Pirmajam ir maģistra un bakalaura grāds, otrajam – tikai bakalaura. Pirmais kandidāts ir kautrīgs, daudz nerunā, viņam ir slikta ķermeņa valoda. Otram kandidātam ir lieliska stāja, viņš skatās intervētājam tieši acīs, izrāda lielu interesi par amatu, un viņa atbildes izstaro pašpārliecinātību.

Kā jums šķiet, kurš ieguva darbu?

Notēlo to, un tas notiks

Neviens nekļūst par ekspertu kādā jomā vienas dienas laikā. Tomēr mācību fokuss ir smadzeņu noskaņošana uz to, ka tām ir jādomā tas, ko tu vēlies, lai tās domā. Īsāk: tu esi tas, kam tici, ka tas esi.

  • Tu esi pāšpārliecināts tad, ja tici, ka esi pašpārliecināts
  • Tu esi pievilcīgs tad, ja tici, ka esi pievilcīgs
  • Tu esi ekstraverts, ja tici, ka esi ekstraverts 

Ievēro šos padomus un tu būsi ģēnijs, veidojot dažādas svarīgas sarunas!

Avots: thequintessentialman.com

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ienāc un satiec savu veiksmi: https://goo.gl/3OxSEu</cite>

    Savdabīgi padomi.
    Kā nopelnīt 800 € vienā dienā? Izrādās baigi vienkārši. Vakar uzgāju vienu adresi, saucās “JackpotsStrategy” https://goo.gl/3OxSEu un viņa principā piedāvā uzģenerēt loterijas skaitļus, balstoties uz dažādiem algoritmiem. Prikola pēc izdomāju, ka nav ko zaudēt, jo loterijas biļete maksāja ap 10-20 € (šobrīd tur ir pieejams kupons ar 50% atlaidi) un tā nav baigā nauda. Šorīt skatos, ka dažas no nopirktajām biļetēm ir izrādījušās veiksmīgas (uzminēti 60-70% skaitļu) un laimēti apaļi 800 €. Neslikti priekš ieguldītiem 10-20 €, ne? 🙂

Leave a Comment