PSIHOLOĢISKS TESTS. Uzzini savas personības īpašo eneatipu!

TESTA JAUTĀJUMI

Kas tevi visvairāk baida?
1. Nepilnīgums
2. Vientulība
3. Neveiksme
4. Vienmuļība
5. Netaktiskums
6. Nodevība
7. Bezdarbība
8. Vājums
9. Konflikts

Izvēlies savas bailes un uzzini rezultātus!

 

 

 

Izlasi arī: 

TESTS: Kas tu esi – vienpatis vai sabiedrības dvēsele?

Nepilnīgums – Perfekcionists

Tev regulāri šķiet, ka pieļauj kādas kļūdas. Tu tiecies pēc tā, lai viss apkārt būtu ideāli. Tai pašā laikā tu esi pārmērīgi punktuāls un centīgs. Jebkura kļūda tev nozīmē sakāvi. Tev ir ārkārtīgi grūti samierināties ar to, ka cilvēka spējas un iespējas ir ierobežotas. Bērnībā tev pietrūcis iedrošināšanas un pozitīva novērtējuma, tāpēc kritiku joprojām uztver ļoti sāpīgi.

Tieksme pēc pilnības ir tava galvenā rakstura iezīme. Bet tu tērē pārāk daudz enerģijas dusmu nomākšanai. Ja tu iemācīsies remdēt dusmas, pacietība un strādīgums var nest cerētos augļus.

Lai citi varētu ar tevi veiksmīgi sadarboties, viņiem jāieklausās tavā viedoklī, jāpieņem tavi lēmumi, bet viņi nedrīkst šķiesties ar glaimiem. Viņiem jāciena tava punktualitāte un kārtības mīlestība. Un noteikti jāizrāda, ka mīl arī tavas nepilnības!

Vientulība – Palīgs

Tev viss ir kārtībā tikai tad, kad viss ir labi arī citiem. Tev piemīt izcila intuīcija, tāpēc praktiski nekļūdīgi spēj noteikt, kas tieši nāks citiem par labu.

Tev ir svarīgi izbēgt no vientulības, jo tu dzīvo citu labā, bet, ja blakus neviena nav, tu zaudē dzīves jēgu.

Tevi viegli raksturo viena frāze: “Es mīlu, tātad es dzīvoju.” Bet sev tu nevari sniegt visu to, ko esi gatavs dāvāt citiem, un tā ir tava galvenā problēma. Ļoti iespējams, ka bērnībā tavi vecāki līdz galam neizprata tavas vajadzības, tāpēc tu ļoti baidies, ka tiksi atstāts.

Tev nepieciešams, lai novērtētu tavu ziedošanos citu labā. Bet cilvēks, kas pastāvīgi ziedojas citu labā, agri vai vēlu sāk justies neaizstājams, bet tas nav īsti labi.

Apkārtējiem pastāvīgi tev jāizrāda, ka tavas pūles viņiem nav vienaldzīgas. Turklāt ļoti svarīgi, lai viņi mudinātu tevi attīstīt personības stiprās puses. Svarīgi, lai viņi saudzētu tavu jūtīgo dvēseli un neko no tevis neslēptu (jo tu tāpat nojautīsi, ka kaut kas norisinās).

Neveiksme – Cīnītājs

Tavi virzītājspēki ir darbs un rīcība. Tu uzskati, ka ikviens mērķtiecīgs cilvēks, kurš zina, ko grib dzīvē sasniegt, a priori prot sadalīt darbu un laiku. Ikvienu pauzi dzīvē tu uztver kā garlaicības pazīmi. Tu lieliski proti pielāgoties. Iespējams, bērnībā tevi lielīja par rīcību un atalgoja par labiem darbiem. Bet par tevi nepietiekami runāja kā par personību, tāpēc tu uzskati, ka mīl tikai par dzīvē sasniegtiem panākumiem.

Lai sasniegtu savus mērķus, tu izmanto jebkuras metodes. Nevajag sevi pastāvīgi salīdzināt ar citiem, bet tu to vien dari. Tev neapšaubāmi svarīgi zināt, ka cilvēki novērtē to, ko tu dari…

Citiem nepieciešams regulāri apsveikt tevi ar profesionālajiem sasniegumiem, tavā klātbūtnē pārāk neizrādīt jūtas un palīdzēt uzturēt tavu optimismu.

Vienmulība – Romantiķis

Tu neredzi jēgu dzīvot “normālu dzīvi”, remdenas emocijas nav domātas tev. Tev līdzīgie visur meklē skaistumu, estētiku un oriģinalitāti, bet galvenais — kaislības. Laiku pa laikam tu vari noslēpties pats savā iztēlē, sapņojot par jaunu, labāku pasauli.

Tu uzskati, ka pārāk tuvas attiecības nekad nav ilgstošas. Iespējams, bērnībā tev bijis kāds emocionāli sāpīgs pārdzīvojums. Tev pietrūkst savas dziļākās būtības un individualitātes atzīšanas.

Romantiķiem piemīt slieksme uz radošu darbību. Bet, gribēdams izvairīties no ieslīgšanas banalitātē, tu vari sākt apskaust tos, kam tas jau izdevies. Šim personības tipam nav sveša depresija un bailes tikt atstātam.

Apkārtējiem vajadzētu nekautrējoties izrādīt savas simpātijas pret tevi. Bet, nedod Dievs, ja viņi sāks tevi ar kādu salīdzināt, jo to tu nepiedod.

Ja tu uzskati kādu savas dzīves brīdi par neatkārtojami spilgtu, arī taviem tuviniekiem jājūt tas pats.

Netaktiskums – Vērotājs

Šī personības tipa pārstāvji daudz ērtāk jūtas, ja var palikt malā un novērot citus no droša attāluma. Tev patīk visu salikt pa plauktiņiem un visu saprast, bet tai pašā laikā tev nepatīk izcelties. Tavām jūtām jāpaliek tikai tavējām, tāpēc var just līdzi tam, kurš iejauksies bez tavas atļaujas. Bērnībā tev, iespējams, trūka dvēseliskas tuvības. Tev šķita, ka vecāki grib zināt visu, kas notiek tavā galvā.

Tu greizsirdīgi sargā savu laiku. Tev ir grūti dibināt jaunas iepazīšanās, kā arī ātri un skaidri izteikt savu viedokli. Tava tipa pārstāvjus arī grūti nosaukt par komandas spēlētājiem.

Apkārtējiem svarīgi cienīt tev raksturīgo tieksmi pēc jaunām zināšanām un aicināt tevi tajās dalīties. Tevi nevajag piespiest pieņemt lēmumus un mudināt uz iepazīšanos, kas tev nešķiet vēlama.

Nodevība – Konservators

Tu vari iekļauties kolektīvā tikai tad, ja eksistē konkrēti noteikumi. Tev ir svarīgi zināt, ka cilvēks vai situācija neslēpj ko bīstamu vai neizprotamu. Bet, ja tu pietiekami labi pārzini spēles noteikumus, esi spējīgs kaut kalnus gāzt.

Tev līdzīgiem cilvēkiem ļoti svarīga ir noteikta struktūra. Tevi var mocīt sirdsapziņa pat par paša mazākā noteikuma vai likuma pārkāpšanu. Iespējams, bērnībā tev trūka viena no vecākiem vai viņš bija pārāk stingrs, bet noteikumi ģimenē – neskaidri un izplūduši.

Šī personības tipa pārstāvji regulāri baidās, ka viņus kāds varētu izmantot. Tev ir grūti izprast sevi un pieņemt ātrus lēmumus.
Apkārtējiem nevajadzētu rotaļāties ar tavām jūtām vai risināt sarunas tev aiz muguras. Svarīgi, lai viņi izturētos pret tevi atklāti, pastāvīgi atgādinot par jūsu attiecību patiesumu.

Bezdarbība – Avantūrists

Tu esi īstens epikūrietis, tāpēc centies izvairīties no ciešanām un grūtībām. Šī tipa pārstāvji ir īsti spēlmaņi, viņiem patīk daudz ceļot, izaicināt veiksmi un dzīvot straujā tempā. Darbības lauka paplašināšanai un jaunu cilvēku iepazīšanai draugu loks nemitīgi mainās.

Ja, darot kādu darbu, tev kļūst garlaicīgi, tu nedomādams pārslēdzies uz kaut ko jaunu. Tev ir grūti iejusties citu cilvēku sāpēs un ciešanās, tev nepatīk, ja ar tevi dalās kādās problēmās. Bērnībā tu ievēroji citu ciešanas un slēpies no tām rotaļu pasaulē.

Šī tipa cilvēki sevī attīsta pārmērīgu racionalitāti. Viņiem pastāvīgi trūkst laika, lai visu paspētu, grūti nodibināt tuvas attiecības un pacietīgi ieklausīties citos cilvēkos.

Viņi gaida, lai apkārtējie pastāvīgi izrādītu interesi par visu, ko tu dari, pat ja viņiem grūti tajā iedziļināties, un pēc iespējas mazāk mudināt tevi izpildīt garlaicīgus un vienmuļus uzdevumus. Tavā klātbūtnē visiem jābūt lieliskā garastāvoklī un neviens nedrīkst raudāt.

Vājums – Līderis

Tu neciet nekādu vājuma izrādīšanu. Tu cilvēkus sāc cienīt tikai tad, kad viņi parāda rakstura stingrību. Tu uzskati, ka nekas nenāk viegli un visa tava dzīve – viens vienīgs kaujas lauks. Tev patīk palīdzēt citiem, bet reizēm tas kļūst par iemeslu neteikt “nē”, ko tu uzskati par vājuma izpausmi. Bērnībā tev nepietika mīlestības un pašaizsardzības nolūkā tu sāki noliegt visas savas vājības.

Tev ļoti svarīgi apzināties, ka tevi augstu vērtē tava rakstura spēka dēļ. Aizsargājoties pret ārpasauli, tu vari nespēt reāli novērtēt situāciju.

Apkārtējiem, kontaktējoties ar tevi, jāaizmirst par glaimiem, meliem un manipulācijām. Turklāt tu novērtē tiešu valodu, spēju turēt doto vārdu un cienīt tavu dzīves telpu.

Konflikts – Samierinātājs

Šī tipa cilvēkiem ļoti svarīgi atrast saskaņu un harmoniju sevī un apkārtējā pasaulē. Tu vienmēr turies malā no jebkādiem konfliktiem, jo tev nepatīk nostāties kāda pusē. Tev svarīgi darboties ar skaidri nospraustiem mērķiem, neizjūtot nekādu spiedienu.

Tikai šādi tu spēj virzīties uz priekšu pats savā tempā. Tu viegli saproti citus, bet sevi izprast ir daudz sarežģītāk. Bērnībā mīļā miera labad tu vienkārši paklusēji. Turklāt tev arī nemaz nebija daudz iespēju izteikt savu viedokli.

Šī tipa cilvēki apspiež dusmas ar jebkuru iespējamo līdzekli: saldumiem, televīziju, alkoholu, darbu, smēķēšanu. Viņi ir visai slinki, bet, slinkumu pārvarējuši, var lieliski tikt galā ar jebkuru uzdevumu.

Apkārtējie nedrīkst spiest tevi pieņemt ātrus lēmumus, bet jāļauj visu paveikt pašam savā tempā. Tuviniekiem jāpavada ar tevi kopā pēc iespējas vairāk laika un jāizrāda, ka viņiem šis laiks šķiet vērtīgs. Nedrīkst nevietā izmantot tavu labvēlību.

Ceram, ka tests tev šķita interesants un noderīgs! Ja tā ir, padalies ar to arī ar draugiem sociālajos tīklos!

la.lv

Leave a Comment