Raidījums iezīmē skaudru realitāti par reģionālo Slim**cu gatavību Co**d-19 Pand***jai

Šobrīd Latvijas medicīnas sistēma steigā tiek pārkārtota prognozējamajam vīrusa uzliesmojumam. Tas var notikt kuru katru dienu. Gatavām jābūt ne tikai Universitāšu Slim**cām, bet arī reģionālajām, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Sabiedrība izolēšanās noteikumu pārkāpumos vaino repatriantus un neapzinīgus jauniešus, bet notikumi rāda, ka arī mediķi paši nav piesardzīgi.

Ogres Slim**cā šobrīd jau ap 30 mediķiem ir izolācijā, tā vairs neuzņem pacientus. Arī Dobeles Slim**ca nestrādā ar pilnu jaudu. Abās iestādēs ārsti nenovērtēja situācijas nopietnību.

Pašvaldību Slim**cas negrib atzīt savu atbildību, vainojot Vese***as ministriju atbalsta nesniegšanā un pacientus maldināšanā. Tam var būt smagas sekas.

Lai lielās Rīgas Slim**cas varētu mobilizēt Co**d-19 pacientu plūsmai, lielāka loma tika piešķirta reģionālajām Slim**cām. Ogre tam nebija gatava.

Lasi arī: Kā ātrāk izārstēt sauso klepu. Ģimenes recepte cīņā ar klepu

Marta sākumā, kad Sli**ba sāka izplatīties, epidemiologi brīdināja mediķus neizmantot ātros ekspress testus, jo tie ir nav uzticami. Ogres Slim**ca, labu gribot, tādus bija iepirkusi un ieteikumam neklausīja.

16.martā tests uzrādīja saslimšanu kādai pacientei. Ogres mediķu bez konsultācijām ar speciālistiem pacienti veda uz Infektoloģijas centru Rīgā, bet Slim**cā noteica karantīnu.

Tas radīja apjukumu un haosu. Infektoloģijas centrā veiktie testi slimību nekonstatēja.

20.martā Ogres Slim**cā ieradās Vese***as inspekcija. Vizītei bija divi mērķi. Pārbaudīt incidentu ar testu, noskaidrot Slim**cas gatavību strādāt ar Kovid19 pacientiem. Šādas gatavības pārbaudes notiek visās reģionālajās Slim**cās.

Lasi arī: “Apdraudēti ir ne tikai vecāka gada gājuma cilvēki”: itāļu ārsts izkliedē mītus par koronavīrusu

Ogrē inspektorus sagaidīja kareivīgi noskaņota Slim**cas vadība. Negribēja laist telpās un pārmeta darba traucēšanu.

 

Šķir otru lapu, lai skatītos Nekā personīga sižetu

Leave a Comment