“Apdraudēti ir ne tikai vecāka gada gājuma cilvēki”: itāļu ārsts izkliedē mītus par koronavīrusu

Apdraudēti ir patiešām visi!

Ķīnas pilsētā Uhaņā “dzimušais” nāvējošais koronavīruss jau ir izplatījies visā pasaulē. Tikai dažas valstis vēl nav atvērušas savus vārtus nelūgtam viesim, lai gan arī viņu cerības kūst ar katru dienu.

Pēc epidēmijas pašā Ķīnā, arī Itālija šajās dienās piedzīvo ārkārtīgi sarežģītu situāciju, un tā bija pirmā Eiropas valsts, kur par vīrusa upuri kļuva daudzi tūkstoši valsts iedzīvotāju. Katru dienu tiek zaudētas simtiem itāļu dzīvību, bet mediķi strādā līdz spēku izsīkumam.

Šajās kritiskajās dienās speciālisti, kas saskaras ar Pand***ju, dažreiz atrod laiku, lai dalītos savos novērojumos un secinājumos ar sabiedrību.

Itālijā Lombardijas provinces Slim**cas intensīvās terapijas nodaļas galvenais ārsts Antonī Pesenti sniedza īsu interviju plašsaziņas līdzekļiem, kurā viņš kategoriski atspēkoja pastāvošo hipotēzi, ka koronavīrusa infekciju grūti panes tikai gados vecāki cilvēki.

Pēc viņa teiktā, vairāk nekā puse smagā stāvoklī esošo pacientu vēl nav sasnieguši 65 gadu vecumu.

“Mums ir daudz pacientu, kuru vecums svārstās no 20 līdz 30 gadiem, un daudziem no viņiem vīruss ir tikpat grūti pārnēsājams kā vecākajai paaudzei,” sacīja ārsts.

Lasi arī: Lielākā daļa cilvēku aizsargmasku nēsā nepareizi – visa informācija par to, kā tas jādara patiesībā

“Protams, jauniem pacientiem ir lielākas iespējas izdzīvot nekā vecākiem, jo viņi ir veselīgāki. Spēcīga imunitāte ir viens no izšķirošajiem faktoriem cīņā pret šo mānīgo vīrusu, ”piebilda Dr. Pesenti.

Un, lai gan zinātnieki visā pasaulē nenogurstoši strādā pie pretvīrusa vakcīnas izstrādes, šis vīruss pārliecinoši dominē uz mūsu planētas, strauji inficējot tās iedzīvotājus, kuru skaits jau pārsniedzis 300 000, un vairāk nekā 10 000 cilvēku ir miruši, zaudējot cīņu ar vīrusu.

Tādējādi, speciālisti atkal un atkal atgādina iedzīvotājiem, ka sociālā distancēšanās un piesardzība attiecas uz VISIEM cilvēkiem. Nevajag nepamatoto uzskatīt, ka vīruss jūs neskars, ja attieksities pret to vieglprātīgi!

COMMENTS

Leave a Comment