Sastāvdaļas:
• Litrs piena
• 90 g mannas
• 2 vidēji banāni
• 2 tējkarotes vaniļas cukura
Pagatavošana:
Banānus sagriež kubiciņos. Uzvāra pienu, samazina vārīšanas temperatūru (nogriež mazāku gāzes liesmu vai katlu noliek uz plīts malas utt.) un, nepārtraukti maisot, lēnām ber mannu, lai neveidojas kunkuļi. Uz mazas uguns, maisot ar putojamo slotiņu, vāra 3–4 minūtes. Kad putra sāk biezēt, pievieno banānus un vaniļas cukuru. Apmaisa, pavāra vēl minūti, tad izslēdz uguni un katlam uzliek vāku, lai banāni kļūst mīksti.
Pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām. Banāni dod saldumu un patīkamu aromātu, nevajag likt ne ievārījumu, ne medu. Ar putojamo slotiņu maisītā putra ir patīkami gaisīga.
Avots: