Recepte – kā pagatavot Vecmāmiņas ābolkūku

 

 

Pildījumam:

1kg sarkano ābolu
100 g cukura
100 g rozīnes
30 g sviesta
2 ēdamkarotes pūdercukura
2 ēdamkarotes ruma
2 saldie cepumi
1 tējkarote kanēļa
1 ola

 

Kā to pagatavot:

Sviestu vajag samīcīt, pievienot olu, cukuru, sāli, citronu miziņas un miltus. No tā sagatavot mīklu, un pēc tam vajag ielikt ledusskapī uz 30 min.

Ābolu vajag nomizot un sagriezt kubiciņos. Pievieno cukuru, kanēli un rozīnes – kārtīgi samaisa.

Kūkas formu vajag iesmērēt ar eļļu, un vajag apbērt ar sasmalcinātiem cepumiem. Mīklu sadalīt uz pusēm un vienu daļu ielikt formā. No augšpuses uzlikt ābolus, uzsmidzināt rumu un pārklāt ar atlikušo mīklas daļu. Kūkas galus saspiest un ar uzputotu olu – apsmērēt.

Izcept krāsnī 180 grādu temperatūrā. Pirms pasniegšanas kūku vajag apbērt ar pūdercukuru.

 

Avots: passion.ru

Leave a Comment