SASTĀVDAĻAS:
- 500 g biezpiena (jo treknāks, jo labāk);
- 10 g želatīna;
- 100 g baltās šokolādes;
- 50 g saldkrējuma sviesta;
- 100 g žāvētu ogu;
- 100 g kokosriekstu skaidiņu;
- 2 ēd. k. cukura.
Lasi vēl: Valriekstu kūka tiem, kuri nelieto kviešu miltus
PAGATAVOŠANA.
1. Želatīnu ieliek pusglāzē silta ūdens.
2. Biezpienu samaisa ar cukuru.
3. Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē ūdens peldē. Pēc tam pievieno sviestu.
4. Želatīnu uzsilda ūdens peldē, līdz tas labi izšķīdis. Pēc tam to pievieno baltajai šokolādei.
5. Ielej iegūto masu biezpienā un kārtīgi samaisa, līdz izveidojas vienveidīga masa.
6. Uz pergamenta papīra uzkaisa kokosriekstu skaidiņas, pa virsu uzklāj biezpiena masu taisnstūra formas veidā. Vidū kārto ogas.
Malās jāatstāj daudz vietas, citādi rullējot kaut kas no saldā ēdiena vidus var iztecēt.
7. Paceļ pergamenta papīra malas un pārliek biezpiena masu tā, lai ogas būtu ieskautas no visām pusēm. Pēc tam visu rūpīgi aptin ar foliju un ieliek ledusskapī vismaz uz trim stundām.
Sākumā masa ir diezgan šķidra, tāpēc jārīkojas uzmanīgi. Pārlikt labāk uz dēlīša.
8. Pirms pasniegšanas sagriež aplīšos.