Rezultāts nebūs: treneris atklāja, kurā diennakts laikā jums nevajadzētu trenēties

Parasti daudzi treniņiem izvēlas vakara laiku. Kā izrādās, tā ir liela kļūda, jo nebūs iespējams sasniegt vēlamo rezultātu.

Zināmā britu personīgā trenere Belinda Kolmena pastāstīja, kurā laikā vislabāk trenēties, un, kad to noteikti nedarīt.

Rīts

Tas var būt 5, 10 un 15 minūšu treniņš pirms brokastīm. Vai arī 40 minūtes pēc. Vai arī pilns treniņš pirms vai pēc ēšanas.

Eksperte norāda, ka vairumā gadījumu organisma glikogēna krājumi uzreiz pēc pamošanās ir minimāli – tieši tāpēc, veicot lēnu kardio vingrinājumu agri no rīta, lieko apmēru zudums ir visātrākais iespējamais. Tutklāt jebkuras brokastis piespiedīs organismu vispirms sadedzināt brokastu kalorijas, nevis tauku krājumus vispār.

Pēcpusdiena

Agrāk visi uzskatīja, ka kardio treniņi ir izdevīgāki, taču tagad jaunākie pētījumi parāda, ka spēka un kardio treniņi ieguvumu ziņā iet vienā līmenī. Ideālā gadījumā jums vajadzētu apvienot abus. Augstas intensitātes 75 minūtes nedēļā vai zemas intensitātes 300 minūtes nedēļā. Tas ir minimums lieliskai fiziskai un garīgai labsajūtai.

Vakars

Daudzi cilvēki trenējas tieši vakarā. Tomēr tas nav labākais treniņu variants. Belinda Kolmena norādīja, ka, ja trenēsieties bez trenera, pozitīvu rezultātu nebūs. Viss tāpēc, ka ļoti traucē nogurums vai citi plāni. Reizēm treniņš vakarā var traucēt normālam miegam.

Ja jums vispār nav citas izvēles un uz sporta zāli varat doties tikai vakarā, muskuļu augšanai 2 stundas pirms vakara treniņa ieplānojiet lielu maltīti. Rūpīgi pārbaudiet arī sava sporta uztura sastāvu, pārliecinoties, ka tas nesatur kofeīnu un citus miegu traucējošus produktus.

Treniņi vēlu vakarā nav efektīvi, jo glikozes klātbūtne bloķēs tauku dedzināšanu, un vispārējais dienas nogurums neļaus jums veikt spēka treniņus ar maksimālu efektivitāti.

Nakts treniņi

Treniņi pēc pulksten desmitiem vakarā nav labvēlīgi fiziskajai labsajūtai, jo šajā laikā organisms aktīvi atjaunojas un uzkrāj enerģiju. Ja cilvēks šajā laikā ir nomodā, šis process notiek daudz lēnāk. Tāpēc nakts treniņi nav ieteicami.

 

 

Leave a Comment