Rīgā briesmīgā situācijā nonākusi kāda Ukrainas kara bēgle: ”Šis ir vissmagākais fiksētais nodarījums”

Saistībā ar Krievijas karu Ukrainā mēneša laikā, no 24.februāra līdz 24.martam, Valsts Pol***ja fiksējusi 74 piketus, sapulces vai publiskus pasākumus, kuros pausts atbalsts Ukrainas tautai.

Lielākoties pasākumi aizritējuši bez pārkāpumiem un nav bijusi nepieciešama Valsts Pol***jas iejaukšanās sabiedriskās kārtības nodrošināšanai. Atsevišķos gadījumos ir notikušas vārdu apmaiņas starp pasākumu dalībniekiem, tomēr kopumā vērtējot – tie aizritējuši mierīgi.

“Attiecībā par likumpārkāpumiem, kas šajā laika posmā nonākuši Pol***jas redzes lokā, jāteic, ka kopumā vērtējot to nav ļoti daudz, bet atsevišķie gadījumi, kas ir fiksēti, guvuši plašu rezonansi publiskajā telpā, tostarp sociālo tīklu platformās un medijos, kas var radīt pretēju iespaidu.

Lasi vēl: Krievija paziņo par ko ļoti svarīgu: ”Krievija jau ir pieņēmusi lēmumu”

Tādēļ atkārtoti uzsveram, ka Latvija ir droša valsts ikvienam tās iedzīvotājam, neatkarīgi no viņa tautības. Vienlaikus akcentējam, ka Valsts Pol***ja pievērš pastiprinātu uzmanību jebkādām viedokļu un darbību izpausmēm, kas varētu būt saistīti ar agresiju pret personām, to mantu vai infrastruktūru saistībā ar Ukrainas bēgļiem vai Putina karu Ukrainā, lai saprastu motivāciju šādai rīcībai, un konstatējot likumpārkāpumu, vainīgās personas sauktu pie atbildības,” vēsta Valsts Pol***ja, raksta nra.lv

Līdz šim, laika posmā no 24.februāra, Valsts Pol***ja uzsākusi 34 administratīvā pārkāpuma procesus, kas lielākoties ir par sīko huligānismu, tostarp 14 gadījumos par paustu nopēlumu Ukrainas atbalstam, kas norisinājās iepriekšējā nedēļā pie Daugavpils mūzikas skolas. Tāpat administratīvo pārkāpumu procesi sākti par sapulču, piketu, sanāksmju noteikumu pārkāpumiem.

Turpini lasīt tālāk

Leave a Comment