Sācies Tropu mēnesis Zoodārzā

Ola! Kas no tās izšķilsies un izaugs…

Līdz 28. februārim jau septiņpadsmito gadu Rīgas zoodārzā notiek Tropu mēneša aktivitātes. Šoreiz visu uzmanību veltām olām un mazuļu attīstībai dažādās dzīvnieku grupās.

Galvenā darbošanās notiks sestdienās un svētdienās, kad no plkst. 12.00 līdz 15.00 Tropu māja pārvērtīsies par izzinoši pētniecisku staciju.

Savukārt darba dienās uz nodarbībām aicinām skolēnu grupas. Nodarbībām jāpiesakās iepriekš pa tālr. 67518669 vai rakstot e-pasta vēstuli uz adresi [email protected].

Kas bija pirmais – vista vai ola?

Šis mūžsenais jautājums ir virmojis daudzos prātos. Grūti teikt, vai mums izdosies atrisināt šo problēmu (idejas ir…), taču kopīgi ar apmeklētājiem sestdienās un svētdienās pētīsim, kādi dzīvnieki vairojas ar olām, kāda ir olu uzbūve, cik daudzveidīgas tās ir, vai visas olas ir vienādas, kā norit mazuļu attīstība, cik daudz briesmu mazulim jāpārvar līdz tas izaug liels? Uzdevumos, spēlēs, praktiskos vērojumos un sarunās centīsimies rast atbildes uz šiem un vēl citiem neskaitāmiem jautājumiem. Tātad, tiekamies Tropu mājā februāra sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00-15.00!

Tropu mēnesis šogad siltāks ar uzziņu dienesta 1188 atbalstu

Izdrukājot vai uzrādot viedtālrunī īpašo uzziņu dienesta 1188 bezmaksas kuponu, Tropu mēneša apmeklējums būs ļoti izdevīgs. Ar kuponu ieejas biļetes cena pieaugušajam, bērnam un pensionāram maksās tikai 3,00 €. Tāpat ar kuponu par izdevīgu cenu apmeklētāji var novietot automašīnu zooloģiskā dārza autostāvvietā. Plašāk par īpašajiem februāra kuponiem sadarbībā ar 1188, lasiet zoodārza mājaslapā: http://www.rigazoo.lv/lv/aktuali/zoodarza-jaunumi/izmanto-zoodarza-ipaso-2019-gada-februara-piedavajumu-597

Ronēns un karošknābju mazuļi strauji aug!

Janvāra mēnesī dzimušie mazuļi – ronēns un karošknābēni – patiešām aug acīmredzami un drīz vien jau tos atšķirt no pieaugušajiem dzīvniekiem būs visai grūti. Ronēns vēl pagaidām ir balts, taču jau drīz tas piedzīvos neparastas pārvērtības un kļūst tikpat pelēcīgs kā pieaugušie, un tad arī tam būs jāsāk pieaugušo dzīves gudrības. Nu jau vairumam karošknābju mazuļu knābja galā ir izveidojušās “pieklājīgas tējkarotes”, kas arī liecina – drīz būs jāpamet omulīgā vecāku ligzda un jāsāk barību meklēt pašiem. Šie procesi liecina, ka pavasaris jau lūr pa Tropu mājas durvīm un jautā: vai ronēnu apciemojāt? Video sižets par to, kā ronēns paaudzies 10 dienu laikā : https://www.facebook.com/RigaZoo/videos/vb.542770492508039/376809799777624/?type=2&theater

Ģērbjamies silti un dodamies pētīt dzīvnieku attīstību Zoodārzā!

Leave a Comment