Sadistisks zobārsts apsūdzēts par aizliegtu ierīču izmantošanu un bērnu spīdzināšanu

Džordžijā vecāki ir pārbijušies no tā, kādas ierīces tiek izmantotas zobārstu kabinetos, kamēr Floridā bērnu zobārsti savus pacientus spīdzina, žņaudz un veic sāpīgas procedūras bez anestēzijas lietošanas. 

ChildRestrained resized

Šī briesmīgā ierīce, kas ir redzama bildē, ir galds, kas tiek izmantots tam, lai bērns nevarētu pakustēties, kamēr atrodas pie zobārsta. Tas tiek lietots, lai izvairītos no iespējamiem ievainojumiem. 

Nav nekādu noteikumu, likumu vai regulāciju attiecībā uz šo priekšmetu lietošanu. Daži ārsti šo stabilizatoru izmanto nemierīgākiem pacientiem. Piemēram, Lielbritānijā šī ierīce ir aizliegta, jo tiek uzskatīta par nopietnu ētikas pārkāpumu. 

Kāds vecāks Džeimss Krovs apgalvoja, ka tad, kad ir aizvedis savu meitu pie zobārsta, lai viņai tiktu izrauts priekšējais zobs, ārsts izmantoja šādu ierīci. 

Tēvam neļāva iet iekšā kabinetā, bet, kad atskanēja bērna kliedziens, viņš tur ieskrēja un ieraudzīja meitu guļam vienu uz ārsta galda, sasietu ar šo nežēlīgo ierīci. Mazā meitenīte bija tik pārbijusies, ka viņu trīcēdamu nācās nest ārā no zobārsta kabineta. 

Šādu ierīču izmantošana pieprasa vecāku rakstisku atļauju, tomēr šai ģimenei nekas tāds netika piedāvāts – tēvs teica, ka tiks izmantota tikai smieklu gāze. Kad tika jautāts par balstu izmantošanu, ārsts teica, ka meitene nav vēlējusies sadarboties, tādēļ ārsts izmantojis šo tehniku. 

Tomēr ir bijuši arī trakāki gadījumi, kad šos balstus izmanto sadistiski zobārsti – Hovards Šnaiders izmantoja balstus, lai spētu nodarīt bērniem pāri fiziski. Viņa zobārstu prakse tiek aprakstīta kā “šausmu māja”. Šnaiders fiziski izrēķinājās ar bērniem, veica nevajadzīgas zobārstniecības procedūras, draudēja saviem pacientiem, un noraizējušiem vecākiem atteicās sniegt jebkādas atbildes. Viņš neizmantoja nekādas atsāpināšanas metodes, žņaudza viņus līdz bezsamaņai.

Bērnu vecāki ir izveidojuši Facebook grupu, kurā cenšas cīnīties par to, lai šī prakse tiktu aizvērta – tiek arī publicēti foto, kur redzami bērni ar zilumiem, pietūkušām lūpām un bez jēgas izņemtiem zobiem. Pats Šnaiders saka, ka visi apsūdzējumi ir nepatiesi, un viņa prakse netiks slēgta. Varbūt arī netiks, toties, kurš to vēlēsies apmeklēt? 

 

 

Avots: www.yourtango.com 

Leave a Comment