Sastāvdaļas – 340 g kartupeļu, 340 g svaigas laša filejas, 3 ēdamkarotes olīveļļas, sīpols, ēdamkarote cietes, lauru lapa, 3/4 glāzes saldā krējuma, ēdamkarote sviesta, sāls, malti melnie pipari pēc garšas, dilles, citrons pēc vēlmēm, 3 glāzes ūdens.
Pagatavošana.
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un tajā sautē sagrieztu sīpolu. Kad sīpols kļuvis mīksts, pielej 3 glāzes ūdens, iemet lauru lapu un visu uzvāra.
Kartupeļus sagriež kubiciņos. Verdošajam katlam samazina liesmu un ieliek kartupeļus ūdenī. Uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi.
Katlā liek sagrieztu laša fileju un vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pielej saldo krējumu un samaisa.
Krūzītē samaisa ēdamkaroti cietes ar ēdamkaroti ūdens, līdz ciete ir izšķīdusi. Šo šķidrumu ielej zupā un vāra, kamēr zupa sabiezē (ja grib biezāku zupu, var lietot vairāk cietes).
Pievieno ēdamkaroti sviesta, samaisa un noņem katlu no uguns.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Zupu lej šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem vai dillēm. Var virsū uzspiest nedaudz citrona sulas.
Labu apetīti!
Avots: