Saldā patiesība: šokolāde figūrai un Vese***ai

Tievāks viduklis garantēts

Pētījums, kurš tika veikts Spānijas Granada Universitātē medicīnas zinātņu doktora Magdalēnas Kvenku-Garsījas vadībā, parādīja: cilvēki, kuri apēd pa 40 gramiem šokolādes dienā (standarta tāfelīte sver 100 gramus), ķermeņa masas indekss ir mazāks un viduklis tievāks, nekā tiem, kas no šokolādes ikdienā izvairās. Zinātnieki uzskata, ka viss ir pateicoties flavonoīdiem, kurus satur kakao-pupiņas. Šīs vielas pazemina kortizola izstrādāšanos – stresa hormonu, kurš funkcionē tauku uzkrāšanos vēdera rajonā. Un vēl viena laba ziņa: runa ir ne tikai par rūgtām šokolādes tāfelītēm, kuru sastāvā ir daudz kakao. Piestāvēs jebkurš produkts, kura sastāvā ir šokolāde kā galvenā sastāvdaļa. 

Uzlabo sirdsdarbību

Tumšā šokolāde ir veselīga sirdij – pie tāda secinājuma nonāca Luiziānas štata Universitātes zinātnieki. Kakao-pupiņu sastāvā ir polifenoli – zem bifidobaktēriju un pienskābju baktēriju iedarbības, kas dzīvo resnajā zarnā, tās sadalās un pārvēršas vielās, kam piemīt jaudīga pretiekaisumu funkcija. “Apvienojumā ar svaigiem augļiem šis efekts pastiprinās”, – uzskata doktors Džons Fainlijs, kas vadīja pētījumu. Ideāls deserts, Vese***ai labvēlīgs, ir beidzot atrasts.  

Tas ir ģeniāli 

Zinātnieki no Oksfordas Universitātes kopā ar kolēģiem no Norvēģijas atklāja saistību starp šokolādes lietošanu un kognitīvo spēju uzlabošanu. Vieglāk sakot – šokolāde padara jūs gudrākus un turklāt mazina risku saslimt ar Alcheimera slimību un mazina risku iegūt vecuma plānprātību. 

Avots: glamour.ru