Saldie pīrāgi ar āboliem – garšos visiem!

SASTĀVDAĻAS:

Mīklai:

  • 100 g saldkrējuma sviesta;
  • 400 g kviešu miltu;
  • ¼ tējkarotes sāls;
  • 150 ml auksta ūdens.

Pildījumam:

  • 6 saldskābi āboli;
  • ½ tēj. k. malta kanēļa;
  • ¼ tēj. k. malta muskatrieksta;
  • 5 ēd. k. brūnā cukura;
  • citrons.

Lasi vēl: Ēd un neskaiti kalorijas, viss ir zem kontroles.

PAGATAVOŠANA.

Uz galda izsijā miltus un ieberž tajos uz lēnas uguns izkausētu sviestu. Pievieno sāli. Pakāpeniski lej klāt aukstu ūdeni un mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga, vijīga un nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un noliek uz pusstundu atpūsties (istabas temperatūrā).

Gatavo ābolu pildījumu. Nomizo ābolus, sagriež tos mazos gabaliņos un apslaka ar citrona sulu, lai nesabrūnē. Katliņā ielej pāris ēdamkarotes ūdens, ieliek ābolus un uz lēnas uguns pavāra, lai tie ir mīksti, bet neizšķīst. Pievieno kanēli, cukuru, samaisa un noņem no uguns.

Mīklu plānā kārtiņā izrullē uz galda, izspiež aplīšus, liek vidū pildījumu un aiztaisa maliņas. Cep uzkarsētā eļļā, līdz pīrādziņi paceļas virspusē un paliek zeltaini brūni. Nosusina virtuves papīra dvielī un apkaisa ar pūdercukuru. Tā kā mīklai ir pievienots diezgan daudz sviesta, pīrādziņi ir ļoti kraukšķīgi. Šī mīkla pēc garšas un struktūras ir mazliet līdzīga kārtainajai mīklai, tikai pagatavošana ir krietni vienkāršāka.

 

Leave a Comment