Sarīvēts kabacis maisiņā ziemai: nekas nav labāks par saviem kabačiem

Ja tu mīli kabačus tikpat ļoti kā es, tad zini, ka šie dārzeņi piedāvā daudz iespēju veselīgām un garšīgām maltītēm.

Kabači ir ne tikai gardi, bet arī ļoti barojoši un viegli sagatavojami ēdieni, kas lieliski der tiem, kuri vēlas uzturēt labu formu.

Vasaras sezonā šie diētiskie dārzeņi ir pieejami un lēti, bet pat ziemā ir iespējams baudīt kabaču ēdienus, jo tos var viegli sasaldēt un uzglabāt.

Kabaču sagatavošana un sasaldēšana

Lai baudītu kabačus arī ziemas mēnešos, nepieciešams tos sagatavot un sasaldēt. Šeit ir detalizēts ceļvedis, kā to izdarīt.

Izvēlieties pareizos kabačus

Vislabāk sasaldēšanai der jauni kabači ar plānu miziņu un bez sēklām. Šādus kabačus ir viegli apstrādāt, un tie saglabā savu struktūru un garšu arī pēc sasaldēšanas.

Kabačus rūpīgi noskalo zem tekoša ūdens, notīra no netīrumiem un noņem kātu un zieda stiprinājuma vietu. Ja miza ir cieta, to nomizo.

Rīvēšana un sulas izspiešana

Nomizotos kabačus sarīvē uz rupjās rīves. Svarīgi ir rīkoties ātri, jo kabači sāk izdalīt sulu jau drīz pēc rīvēšanas.

Tāpēc, tiklīdz kabači ir sarīvēti, tos uzreiz ievieto maisiņā ar rāvējslēdzēju un aizver. Ja rīvē vairākus kabačus, šo procesu veic pa posmiem.

Ja kabači tomēr izdala sulu, mīkstumu jāizspiež, lai novērstu to salipšanu saldēšanas laikā.

Lasi vēl: Griķu zupa mājsaimniecēm, kuras ir nogurušas no garām receptēm

Sasaldēšana

Sasaldēšanai var izmantot maisiņus ar rāvējslēdzēju vai plastmasas traukus.

Es personīgi dodu priekšroku maisiņiem ar rāvējslēdzēju, jo tos ir vieglāk sakārtot saldētavā un aizņem mazāk vietas.

Ievietojot sarīvētus kabačus maisiņā, to saturu izlīdzina plānā kārtā, lai maisiņus varētu viegli sakraut viens uz otra.

Lai nodrošinātu, ka kabači nesalīp vienā kunkulī, pēc pusstundas maisiņus izņem no saldētavas un viegli sakrata, tā samaisot saturu. Šādi kabači saglabā savu plūstamību un ir viegli lietojami arī pēc ilgstošas uzglabāšanas.

Uzglabāšana un atkausēšana

Sarīvēti kabači labi saglabājas gan parastajā ledusskapja saldētavā, gan dziļās sasaldēšanas kamerā līdz pat 10 mēnešiem.

Atkausētus kabačus nav ieteicams atkārtoti sasaldēt, jo tas var pasliktināt to kvalitāti.

Pirms lietošanas sarīvētie kabači jāatkausē, jānosusina un tikai tad jāpievieno izvēlētajam ēdienam.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment