“Seesam”: Pieci biežākie ceļojumu riski

Vasara ir atvaļinājumu laiks, kas ļoti daudziem saistās ar iespēju doties tuvos un tālos ceļojumus. Apdrošināšanas kompānija “Seesam” ir apkopojusi biežākos ceļojumu riskus un gadījumus no dzīves, ar kuriem ir sastapušies mūsu klienti ceļojumu laikā.
Ceļojums tiek pārtraukts vai atcelts Sli**bas dēļ
Sen gaidītais ceļojums Ozoliņu pārim kopā ar bērniem uz Turcijas kūrortu ieplānots jau pirms pāris mēnešiem. Taču dienu pirms plānotā ceļojuma, saslima ģimenes jaunākā, 7 gadus vecā meita Ketlīna. Bērnam bija augsta tempertūra un ļoti sāpēja kakls, ārsts konstatēja angīnu un stingri noteica, ka ceļojumā doties nedrīkst. Tūroperators šādā gadījumā neatmaksā ceļojuma izdevumus, taču laicīga ceļojuma apdrošināšana un atcelšanas riska iekļaušana sedza Ozoliņu ģimenes zaudējumus, kas šajā gadījumā sastādīja 2800 eiro.
Ārkārtas situācijas ģimenē saīsina Jūsu plānotās brīvdienas
Divu nedēļu plānotais ģimenes ceļojums pa Eiropu ar automašīnu jau ir gandrīz pusē, kad Andris, ģimenes galva, saņem nepatīkamu zvanu – viņa tēvs ir piedzīvojis sirdslēkmi un atrodas Slim**cā smagā stāvoklī. Tiek nolemts, ka ģimene steidzami atgriezīsies mājās, lai varētu būt klāt un atbalstīt slimnieku. Tā rezultātā tiek atteiktas visas iepriekš rezervētās un apmaksātās naktsmājas, kas kopumā sastādīja 1670 eiro. Apdrošinātāju izmaksātā ceļojumu apdrošināšanas atlīdzība ļāva ģimenei turpināt ceļojumu pēc divām nedēļām, kad tēvs bija atveseļojies.
Saslimšana vai nelaimes gadījums atrodoties ārzemēs
Aleksandrs un Eva baudot brīvdienas Barselonā, devās apskatīt Gaudi arhitektūru, kad taksometrs, braucot atpakaļgaitā, nejauši notrieca Aleksandru un viņš tika hospitalizēts. Slim**cā viņam tika konstatēts apakšstilba lūzums un smadzeņu satricinājums. Viņš saņēma pirmo palīdzību, tika izrakstīti nepieciešamie medikamenti. Aleksandra ārstēšanās, kā arī medikamentu izmaksas sedza apdrošinātājs. Tā kā Aleksandram bija arī nelaimes gadījuma apdrošināšana, viņš saņēma arī kompensāciju par gūtajām traumām.
Ārkārtas medicīnas gaisa transporta pakalpojumi
Iecerētais kalnu pārgājiens Čīlē nelāgi beidzās Zanei – paslīdot uz akmens viņa krita un guva lūzumus abās kājas. Vietējā Slim**cā nepieciešamo palīdzību Zanei nevarēja nodrošināt, tāpēc ar helihoptera palīdzību viņa tika nogādātā galvaspilsētas Slim**cā. Ār*tēšanās un pārvešanas izmaksa sastādīja 25 000 eiro, kurus Zanes gadījumā sedza apdrošinātājs.
Nozaudēta vai bojāta bagāža
Lidojumu laikā bagāža mēdz tikt pazaudētas, bojātas, reizēm arī nozagtas un tas noteikti var sabojāt ilgi gaidīto atvaļinājumu. Taču Ainas kundzes ceļojuma bagāžā, kuru viņa nesagaidīja Hītrovas lidostā Londonā, atradās ne tikai dāvanas mazbērniem un ikdienai nepieciešamas lietas, bet arī As**sspiediena zāles, kuras ārsts bija izrakstījis regulārai lietošanai. Sazinoties ar apdrošinātāju, Ainas kundze saņēma konsultāciju, kur gūt palīdzību, lai iegūtu ārsta palīdzību nepieciešamo medikamentu iegādei, kā arī, atgriežoties Rīgā, viņai tika kompensētas izmaksas par pirmās nepieciešamības lietu iegādi, lai gan Ainas kundzes čemodāns pēc divām dienām bija atradies Hītrovas lidostā.
“Seesam” ceļojumu apdrošināšanas produktu vadītājs Arnolds Linītis uzsver: “Minētie gadījumi un riski ir tikai daži no tiem, ar kuriem var nākties sastapties ceļojuma laikā. Paredzēt tos nav iespējams, taču ceļojuma apdrošināšana neparedzētās situācijās vienmēr ir nozīmīgs atbalsts.”
“Seesam Insuarance AS” Latvijas filiāle ir Somijā lielākās un atpazīstamākās nedzīvības apdrošināšanas kompānijas ‘’OP Insurance Company Ltd.’’ 100% meitas uzņēmums. Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor`s” ir piešķīrusi “OP Insurance Company Ltd.” drošības reitingu AA-, kas ir viens no augstākajiem starp Skandināvijā esošajām apdrošināšanas kompānijām.

Leave a Comment