Lūk, seši neierasti cukura izmantošanas veidi.
1. Nobriedušus cieto šķirņu sierus var pasargāt no pelējuma, vienkārši ietinot tos salvetē, kas piesūcināta ar saldu ūdeni.
2. Lai atmazgātu ādu no krāsas, samaisiet divas ēdamkarotes sviesta un ēdamkaroti cukura, ieberzējiet ar maisījumu rokas un pēc tam nomazgājiet ar ūdeni.
3. Aromātisks mīklas izstrādājums daudz ilgāk uzglabāsies svaigs, ja blakus tam noliksiet cukura graudiņus.
4. Pēc karstas un ļoti asas pārtikas palīdzēs cukurs. Ielieciet mutē tējkaroti cukura mutē un lēnām sūkājiet. Nepatīkamie “dedzinošie” simptomi uzreiz izzudīs.
5. Lūpu krāsa daudz ilgāk saglabāsies uz lūpām, ja uzkaisīsiet tai pa virsu cukuru, bet pēc 15 minūtēm aplaizīsiet.
6. Nepieciešams samalt sausiņus kotletēm vai auzu pārslas diētiskai zupiņai, bet kafijas dzirnaviņās ir palikuši maltas kafijas pārpalikumi un spēcīga smarža?
Ieberiet dzirnaviņās vairākas karotes cukura, samaliet tās pūdercukurā un ieberiet atsevišķā burciņā. Cukura atlikumus noņemiet ar papīra salveti. Kafijas dzirnaviņas kļūs tīras un sausas. Bet galvenais – nekādas smaržas!