Seši paņēmieni, kā ģimenē izvairīties no strīdiņiem par naudu

1. Neslēpiet parādus!

Neslēpiet parādus! Katram kādreiz var radīties finansiālas grūtības, taču kartes overdrafts vai neapdomīgi paņemts ātrais kredīts var radīt spriedzi attiecībās. Metiet kaunu pie malas un atklāti izrunājieties ar dzīvesbiedru. Mūsdienās ir ļoti viegli kļūt par parādniekiem, un reizēm tie spēj nodarīt būtisku kaitējumu – sacīsim, to dēļ tiek atteikts mājokļa kredīts. Labāk ar finansiālām problēmām tikt galā, līdzko tās parādījušās. 

2. Tēriņu plāns

Sens teiciens vēsta, ka nauda mīl skaitīšanu. Ja vēlaties izvairīties no ķīviņiem par naudu vai tās trūkumu, vēlams vienoties par plānotajiem lielākajiem tēriņiem. Protams, ja mīlat spontanitāti, tas var būt sarežģīti.

3. Neslēpiet izdevumus!

Ir vērts informēt partneri par katru iecerēto pirkumu – vismaz tad, ja vēlaties, lai jūsu attiecības balstās savstarpējā paļāvībā. Labāk atteikties no kāda pirkuma, nevis to izdarīt un tad justies vainīgam. Ja mīlat viens otru, centieties būt godīgi.

4. Atlieciet nedaudz “kabatas naudas”!

Ja jums ir zināma “kabatas nauda”, ikkatrs tēriņš nav jāpārrunā ar partneri. Ikvienam nepieciešams nedaudz naudas sīkiem personiskiem izdevumiem – higiēnas precēm, aksesuāriem, galu galā, ir brīži, kad gluži vienkārši var sakāroties kādu našķi vai pusdienas krodziņā.

5. Uzlabojiet savu kredītreitingu!

Ir ļoti svarīgi rūpēties par savu kredītspēju, jo var gadīties brīdis, kad kredīts ir vienīgā izeja. Tādēļ – nepārsniedziet karšu limitus un izvairieties no nepieciešamības maksāt augstākus kredītprocentus!

6. Izturieties ar cieņu!

Jums šķiet, ka partneris veic finansiāli kļūdainas izvēles? Nekritizējiet viņu! Nav svarīgi, kurš ģimenē ir veiksmīgāks plānotājs, jo ikvienam kādreiz var misēties. Pārmetot partnerim, problēmas tikai saasināsies, un tas noteikti neveicinās abpusēju uzticēšanos.

 

Avots:

30-interesanti-fakti-2-7

Leave a Comment