Šī KĻŪDA, ko pieļauj gandrīz visi, tēju padara nebaudāmu, sabojājot tās garšu

Viljams Gormans, Tējas un uzlējumu asociācijas priekšsēdētājs (jā, tāda profesija pastāv), apgalvo, ka ūdeni, kuru izmanto tējas gatavošanai, būtu jāvāra tikai vienu reizi.

Kettle

Tāpēc tie, kuri dienas laikā vairākas reizes tikai piespiež tējkannas ieslēgšanas pogu, nenomainot ūdeni, dara milzīgu kļūdu.

Ja ūdens tiek vārīts vairākas reizes, tas zaudē lielu daļu skābekļa un slāpekļa, kas rezultējas pavisam nebaudāmā garšā.

Lasi vēl: Es atbrīvojos no aknes nedēļas laikā!

Gormans pat iesaka tēju, kas ir atdzisusi, uzsildīt mikroviļņu krāsnī tā vietā, lai vēlreiz vārītu ūdeni un uztaisītu jaunu tēju.

Bieži vien tad, kad tēja paliek auksta, cilvēki atkārtoti tējkannā uzvāra ūdeni un pagatavo jaunu tēju, tomēr šādā veidā cilvēks garantē sev negaršīgu tēju. Ja vēlies gardu tēju, tās pagatavošanai ir jāizmanto svaigs ūdens.”

“Labākais risinājums ir atdzisušu tēju ielikt mikroviļņu krāsnī sildīties uz 15-20 sekundēm. No zinātniskā skatpunkta tu tādā veidā tikai izbīdi molekulas un “dabū” tās atpakaļ normālā temperatūrā. Tādā veidā garša nekā netiek ietekmēta.”

Tad, nu, lūk: viss, kas tev jādara, lai varētu baudīt gardu tēju – jānomaina ūdens pēc katras tā vārīšanas reizes.

Avots: mirror.co.uk

 

Leave a Comment