Šī mamma paziņoja skolai, ka viņas meita vairs nepildīs mājasdarbus – lūk, kāpēc!

Pēc e-pasta uzrakstīšanas trīs bērnu mamma Laditana vietnē Facebook ievietoja ierakstu, kurā paziņoja, ka viņas māja nu ir brīva no mājasdarbiem. “Manam bērnam vairs nebūs mājasdarbu. Tikko skolai nosūtīju e-pasta ziņu par to, lai skola būtu informēta,” raksta Laditana. “Rakstīju, ka izpildīto mājasdarbu skaits “krasi samazināsies”, bet es tikai vēlējos izklausīties pieklājīgāka – viņa vairs mājasdarbus nepildīs.”

Šis ieraksts nu ir kļuvis ļoti populārs – tam ir vairāki tūkstoši “patīk” un arī tūkstoši ir dalījušies ar šo ierakstu. Ir daudz cilvēku, kuri atbalsta Laditanas nostāju.

“Manai 10 gadus vecajai meitai patīk mācīties. Viņa individuāli izlasa 10-12 grāmatas gada laikā un regulāri pēta tēmas, kas viņai interesē (šobrīd viņa raksta stāstu par vilkiem). Viņa iet uz kodēšanas nodarbībām, viņai patīk zīmēt un viņa aizraujas ar kaut ko, ko sauc par Roblox, ko es līdz galam nesaprotu. Tomēr pēdējo 4 gadu laikā es esmu pamanījusi, ka viņa saistībā ar skolu ir kļuvusi daudz uztrauktāka. Un, sakot “uztrauktāka”, es domāju sāpes krūtīs, ļoti agru celšanos un šausmināšanos par iešanu uz skolu.

Viņa ir skolā no 8:15 līdz 16:00 katru dienu, tādēļ, lūdzu, kāds izskaidrojiet, kādēļ viņai vēl būtu jāpilda mājasdarbi 2-3 stundas? Kā majasdarbi līdz 18:30, pusdienas un stundu gara atpūta vai mājasdarbu pabeigšana pirms gulētiešanas ir normāli?

Vai laiks kopā ar ģimeni nav svarīgs? Vai laiks, ko bērns mājās pavada, vienkārši atpūšoties, nav svarīgs? Vai arī viņai savos 10 gados ir jākļūst par kaut kādu bērnu darbaholiķi?

Jūs zināt, ka Spānijā mājasdarbi ir aizliegti? Un ka viņiem ir vieni no labākajiem studentiem Eiropā? Bērniem nav vajadzīgas vairākas stundas mājasdarbu pildīšanai, lai viņiem dzīvē būtu panākumi.

Lasi vēl: Pētījums pierāda: ja vēlies, lai tava meita apprecas ar turīgu vīrieti, viņai jāmācās privātskolā

Bērniem mājās ir vajadzīga atpūta tāpat kā tā ir vajadzīga pieaugušajiem pēc darba. Viņiem vajag laiku, lai paspēlētos ar brāļiem un māsām.

Mans bērns vairs nepildīs mājasdarbus. Ja skola par to viņu vēlas sodīt, tad man laikam būs jāizdomā, kā mājskolot savu meitu. Es par to ļoti satraucos, jo, lai arī es pati strādāju no mājām, es strādāju. Noteikti rīt dzirdēšu kaut ko no viņas skolas. Mums ir lēmumi, kas jāpieņem, bet skaidrs ir viens – šī māja ir brīva no mājasdarbiem, un man ir vienalga, kurš to zina. Manam bērnam ir jābūt bērnam.”

Avots: boredpanda.com

Leave a Comment