Šī sieviete parāda patiesību, ko tev var nodarīt solārijs – uzmanies!

Kāda sieviete dalījās ar savu pieredzi cīņā ar ādas vēzi. Viņa publicēja fotogrāfijas, lai informētu citas sievietes par risku, ko rada sauļošanās solārijā. 26 gadus vecajai medmāsai Džeidai Trešerei no sejas tika izoperēts ļaundabīgs audzējs, atstājot monētas lieluma caurumu uz viņas deguna.

Viņa atklāj, ka 11 gadu garumā un trīs reizes nedēļā apmeklēja solāriju, bet par to īpaši nesatraucās. Nešvilā tas nebija nekas neparasts, turklāt viņas vecākiem piederēja solārijs, un viņa nekad nebija satikusi kādu, kuram ir ādas vēzis. 2014. gadā viņa pamanīja nelielu izsitumu, kas pēc pāris mēnešiem pārplīsa un sāka asiņot. Džeida stāsta, ka devās pie ārsta, lai veiktu biopsijas testu, un tas apstiprināja, ka viņai ir ādas vēzis. Izrādījās, ka tas tur bija jau piecus gadus.

Lai kosmētiski salabotu vēža atstāto caurumu, ārsti veica ādas pārstādīšanu, paņemot audus no viņas krūtīm un atstājot 15cm garu rētu.

screen_shot_2016-04-14_at_2.14.30_pm_copy

Džeida stāsta, ka pēc operācijas nedēļām ilgi jutās pilnīgi bezspēcīga, un viņai pat vajadzēja lūgt vīra palīdzību, lai saģērbtos.

Visa šī pieredze ir mainījusi viņas uzskatus par sauļošanos solārijā. Ejot ārā saulē, viņa uzklāj aizsargkrēmu ar 50 SPF un ir vēlreiz izvērtējusi savus skaistuma standartus.

“Tev jābūt pašpārliecinātai savā ādā, neatkarīgi no tās krāsas,” viņa stāsta. “Daudzas meitenes man ir teikušas, ka ir izglābušas savu ādu, pateicoties manām fotogrāfijām.”

screen_shot_2016-04-14_at_2.19.19_pm_copy

Šis stāsts vēlreiz pierāda, ka solāriji ir bīstami, un to izmantošanu vajadzētu atmest uz visiem laikiem.

Avots: womanshealthmag.com

Leave a Comment