Siāmas dvīnītes pārcieš 6 stundu atdalīšanas operāciju. Vai tas beidzās laimīgi?

Mākslinieks un fotogrāfs, Matejs Adre ir 28 gadus vecs un bija devies uz savu dzimto pilsētu Brazīlijā, kad viņš pamanīja šīs ģimenes stāstu televīzijā. Kādā televīzijas pārraidē bija lūgta palīdzība, ziedojumu veidā, lai ģimene varētu atļauties veikt meitenēm tik ļoti nepieciešamo operāciju.

siāma2

“Tas nebija viegli. Man nācās ceļot vairāk kā 260km ar sabiedrisko transportu, neciešamā karstumā, lai nonāktu pie šīs ģimenes,” stāsta fotogrāfs. “Ar sievas ģimenes palīdzību uzzināju, kurā aprūpes namā nabadzīgā ģimene uzturas, kamēr gaida operāciju. Devos uz turieni un uzņēmum bildes.”

siāma3

Pati operācija norisa septembra sākumā, ilga 6 stundas un tai bija nepieciešami 15 profesionāļi. Pēc operācijas katra meitenīte saņem individuālu aprūpi. Katra no viņām nu ir jāaprod un jāiepazīst savs jaunais ķermenis. Tāds, kas vairs nav jādala ar māsiņu.

siāma4

Abi dvīņu vecāki ir 20 gadus veci un ir neizsakāmi priecīgi par šo, dzīves mainošo operāciju. Fotogrāfam izdevās iemūžināt arī medicīnas pārstāvjus, kuri rūpējas par abu meitenīšu Vese***as stāvokli, radot iespaidu, ka tā ir viena liela, laimīga ģimene.

siāma5

Pirms operācijas dvīņu māmiņa atzina: “Mēs mīlam savas meitenes, bet rūpēšanās par viņām ir daudz grūtāka. Mēdz būt tā, ka viena aizmieg, bet otra ir žiperīga un miega nav nevienā acī. Tagad tā vairs nebūs problēma.”

siāma6

Statistika liecina, ka aptuveni 40-60% no siāmas dvīņiem piedzimst nedzīvi, bet 35% spēj izdzīvot tikai vienu dienu. Tas ir ģenētisks retums un abi dvīņi vienmēr ir viena un tā paša dzimuma.

siāma7

Avots: dailymail.co.uk

Leave a Comment