“Sicīliešu kaķis” Mario Biondi festivālā “Laima Rendezvous Jūrmala – 2018” garantē enerģisku soulu

Starptautiskajā festivālā “Laima Rendezvous Jūrmala – 2018”, kas norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam, uzstāsies slavenais souldžeza dziedātājs no Itālijas Mario Biondi, ziņo festivāla producente Elita Mīlgrāve.
Mākslinieks, kura stilā apvienojas souls, acid-jazz un fusion, uz koncertzāles “Dzintari” skatuves uzstāsies pirmajā festivāla dienā “Atklāšana”.
“Raksturojot Biondi, mūzikas kritiķi visbiežāk uzdod retorisku jautājumu: “Kas būtu, ja Rejs Čārlzs un Berijs Vaits pēkšņi kļūtu par vienu cilvēku?”, stāsta Mīlgrāve. “Patiesi, Biondi samtainais baritons un viņa harizmātiskā attieksme ierindo dziedātāju starp labākajiem šī novirziena meistariem.”
“Mario Biondi ir mans personificētais sapnis,” norāda festivāla radītāja Laima Vaikule. “Es viņu pirmo reizi ieraudzīju pagājušajā gadā Jūrmalā, džeza koncertā, izdzirdēju šo satriecošo soulu un sapratu, kas viņš lieliski iederēsies mūsu festivāla atmosfērā. Un lūk, viņš uzstāsies “Laima Rendezvous – 2018″, turklāt tiek plānots duets.”
Biondi izskats neatstāj pielūdzējas vienaldzīgas – divus metrus garais bārdainais vīrietis, kas piesaista uzmanību kā magnēts, ir sešu bērnu tēvs, stila paraugs un reta talanta un šarma īpašnieks. Mario ir viens no tiem māksliniekiem, kuru meitenes paceļ līdz ikonas līmenim. Dziedātāja noslēpums ir izteikti zemā un rupjā balss “ar asumiņu” un juteklisks repertuārs.
Cits slavens itāļu dziedātājs Toto Kutunjo salīdzina Biondi ar kaķi: “Mario ar kaut ko ir līdzīgs kaķim. Enerģiskam, spēcīgam un turklāt ļoti stilīgam sicīliešu kaķim. Viņš vienmēr zina, ko dara. Turklāt pretstatā parastiem kaķiem viņš arī kolosāli dzied.”
Mario Biondi panākumu vēsture līdzinās filmas scenārijam. Aizsākās tā Japānā, kur Mario dzīvoja un nodarbojās ar soula mūziķu producēšanu. Kādā jaukā dienā kopā ar savu mūziķu ierakstiem Mario joka pēc radio iedeva arī savu dziesmu. Nākamajā dienā visa Tokija klausījās dziesmu “This is what you are”. Biondi nācās pārtraukt producenta karjeru, lai nodarbotos ar mūziku.
Kopš tā laika Mario Biondi izdevis desmit veiksmīgus albumus. Viņa izteiksmīgais baritons un iemīļotais souldžezs skan pasaules nozīmīgākajos koncertos, bet videoklipi tiek skatīti miljoniem reižu.
Uz festivāla “Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018” skatuves 19. jūnijā bez Mario Biondi uzstāsies arī Stass Pjeha, Ballet Freedom, Uma2rman, Aņi Loraka, Tamāra Gverdciteli, Katrīna Gupalo, Elīna Nečajeva, Intars Busulis, Nastja Kamenskih, Mila Nitiča, Ņikita Aļeksejevs, Kadnay un Roberto Kel Torres.
Par festivālu “Laima. Rendezvous. Jūrmala”
Starptautiskais mūzikas festivāls “Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018” norisināsies no 19. līdz 22. jūlijam. Uz “Dzintaru” koncertzāles skatuves pēc Laimas Vaikules ielūguma uzstāsies populārās mūzikas zvaigznes no Latvijas, Krievijas, Ukrainas un Gruzijas, kā arī pasaules mūzikas leģendas un jaunie latviešu mūziķi. Festivāla viesi galvenokārt ir tuvi Laimas Vaikules draugi. Uz skatuves uzstāsies arī aizraujoši dueti un trio, sniedzot patiesu muzikālu “rendezvous”. Sīkāka informācija pieejama vietnē www.jurmalarandevu.lv.

Leave a Comment